Landgoed Croy

15 km

Startpunt

Parkeerplaats Witven
Gerwenseweg / 5e Bosweg
5708 EH Stiphout

coördinaten: N51.48610 E5.58603

Introductie

Deze afwisselende route tussen Aarle-Rixtel, Helmond en Lieshout loopt voor het grootste deel door de Stiphoutse bossen. Een ander deel loopt over de bolle akkers die deel uit maken van het landgoed Croy. Op het landgoed staat een kasteel. Halverwege komt u langs herberg de Croyse Hoeve, hier wordt het Croy bier gebrouwen (momenteel gesloten).

Praktische informatie

Let op: sommige navigatiesystemen kennen de 5e Bosweg niet. Vanuit Stiphout naar Gerwen vindt u de parkeerplaats midden in het bos aan uw rechterhand. Probeer anders op coördinaten te navigeren.

De Croyse Hoeve is momenteel gesloten.

Omdat slechts zeer beperkt gebruik wordt gemaakt van verharde wegen is de route (ook) zeer geschikt voor nordic walking. In nattere perioden is adequaat schoeisel gewenst.
Met dank aan de routemaker(s) René van den Elsen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

9 reacties

5 september 2022   

foto
Reactie
Mooie wandeling door een zeer gevarieerd landschap. Gelukkig, op deze warme dag, veel schaduw plekken in de bossen. Helaas voor de natuur, maar de vennen staan bijna droog.
Door Niek Sanders

13 december 2020   

Reactie
Fraaie route door bos, langs vennen en door een weids landschap (omdat er nu geen hoge mais staat).
Door Hans

16 september 2020   

Reactie
Een prachtige afwisselende route met veel mooie doorkijkjes en verrassende paden en wegen. De route voert je langs weide gebieden, landbouwgebieden en voornamelijk door bosgebied met heel veel afwisseling in begroeiing.
Door Koen van Dijk

21 juni 2018   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling door bossen en over akkers. Talrijke bezienswaardigheden, zoals kasteel Croy en interessante vennen. Wij troffen heel veel Zonnedauw aan bij de vennen.
Door Marion en Fred den Hertog

28 januari 2018   

foto
Reactie
Vandaag genoten van de wandelpool op Landgoed Croy. Door de winterstorm van laatst was het een bijzondere aanblik door de gevelde bomen. Afwisselend bos, heide, akkers en Kasteel Croy. Het geluid van de vogels en het zwakke zonnetje was`n extraatje.
Door Wilma

27 december 2016   

Reactie
Een heerlijke rustgevende route met voldoende afwisseling. Dat was lekker lopen zo vlak na de kerstdagen.
Door Adri

19 juni 2016   

Reactie
Mooie route gewandeld met een wandelpool onder de (bourgondische) leiding van Rene van den Elsen. Afwisselende route, veel onverhard, ook door hoog gras lopen, dus geen korte broek aan. Restaurant is zeker ook een aanrader.
Door Marcel

9 juni 2015   

foto
Reactie
Een mooie wandeling door de Stiphoutsebossen langs een hele serie prachtige vennen, met zowaar hele kleine zonnedauw plantjes langs de randen. De Brabantse landbouwgronden en het fraaie kasteel Croy maakten het genieten compleet.
Door Henk Kreeft

12 april 2015   

foto
Reactie
Wandelen langs vennen, door bossen en weilanden. Ontdek het mooie Kasteel Croy en de prachtige boerderij De Kasteelhoeve.
Door Wim Groot Kormelink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"