Herik- en Beekhuizen

10 km of 13 km

Startpunt

Bezoekerscentrum Veluwezoom
Heuvenseweg 6
6991 JE Rheden

coördinaten: N52.01600 E6.02528

Introductie

Deze rondwandeling loopt ten noordwesten van Rheden, langs de prachtige Beekhuizerbeek tot aan de bron, over het Rozendaalse zand, de Rozendaalse heide en langs de ruïne van de oude bosboerderij Herikhuizen. Het laatste stukje gaat over het Herikhuizerveld, beter bekend als De Posbank. U wandelt door diepe dalen omzoomd door beuken en over heide en zandverstuivingen. De wandeling biedt een aantrekkelijke afwisseling tussen bos en open terrein. In alle jaargetijden is de tocht mooi, maar eind oktober is de kleurenpracht hier onovertroffen.

Praktische informatie

Bent u met de auto, rij dan niet helemaal door tot Heuvenseweg 6, maar ga bij de borden P-bezoekerscentrum de parkeerplaats op.
U kunt de route ook makkelijk bereiken per bus of per trein, vanaf Bushalte Groenestraat en vanaf station Rheden. De aanlooproute vindt u bij de routebeschrijving.

Het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten heeft een restaurant en een terras, Brasserie Veluwezoom, Geopend van 10 - 17 uur,
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog.

25 reacties

7 juni 2022   

foto
Reactie
Het is verrassend dat in dit gebied nog stille paadjes zijn, waar je zwijnen ziet en talrijke vogels hoort. Is op sommige stukken flink klimmen, maar dat is ook het extraatje dat je gratis bij deze mooie route krijgt. Is één van de mooiste routes.
Door Marion en Fred

18 november 2021   

foto
Reactie
Meerdere keren gewandeld, blijft altijd even mooi.
Door Freek Jansen

25 juni 2021   

Reactie
Prachtige route en niets toe te voegen aan de eerdere reacties.
Door Léonie Jansen

26 april 2021   

foto
Reactie
Vandaag met heerlijk weer deze zeer afwisselende bergenroute gelopen. Gagel stond in bloei en fris groen aan de berkenbomen. Tot onze verrassing zagen we 3 hindes en een eind verderop 6 volwassen zwijnen met ca 20 jonkies. Onze dag kon niet meer stuk.
Door Peter en Tineke de Graaf

22 november 2020   

foto
Reactie
Niets toe te voegen aan alle lovende reacties door de jaren heen, werkelijk een PRACHTIGE route!!
Door Ria

18 november 2020   

foto
Reactie
Een prachtige herfstdag evenals 5 jaar geleden. Het was weer volop genieten!
Mijn dank aan de routemaker!
Door Frits Talsma

25 maart 2020   

Reactie
Woensdag deze werkelijke prachtige tocht gelopen. Wij willen de mensen en de controleurs deze deze tocht uit gezet hebben, hiervoor bedanken.
Door Familie Arts

13 mei 2019   

foto
Reactie
Met recht een, nee de mooiste route. Wat een super mooie wandeling en zeker als je reeën, een vos en een Kleine Bonte Specht mag bewonderen. Duidelijk beschreven met nuttige informatie. Advies: Wandelen en ga genieten.
Door Marion en Fred

5 mei 2019   

Reactie
Prachtige wandeling, waarvan de beschrijving duidelijk is en precies klopt.
Veel afwisseling van bos, heide en parkachtige omgeving.
We liepen zondag in de namiddag, dus het was heel rustig. Genoten op de uitzichtpunten. Kortom, een aanrader!
Door Giny

7 april 2019   

Reactie
Gisteren de 13 km lange route gelopen. Wat was het een prachtige route heb volop genoten van de afwisseling. Aan het begin en eind was het druk rest was lekker rustig
Door Sandra

7 april 2019   

foto
Reactie
Een leuke afwisselende wandeling die goed beschreven is. Door de afwisseling in wandelgebied, vergezichten en de leuke beziens-waardigheden, zoals een waterval en de woning Uilenberg, vonden wij dit een leuke wandeling. Voor herhaling vatbaar.
Door Saskia en Jan

5 maart 2019   

foto
Reactie
Deze prachtige route weer eens gelopen in de voorjaarszon en om duidelijk te maken dat het echt voorjaar is, dartelden in de weide bij de schaapskooi tientallen lammetjes. De nieuwe paden over het Herikhuizerveld zijn een aanwinst.
Door Jannie en Henk

30 december 2018   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Wij liepen de 10 km. Zelfs op deze bewolkte dag redelijk druk met wandelaars maar logisch in zo'n mooie omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar.
Door Piet en Renny

10 juni 2018   

Reactie
Super mooie afwisselende wandeling met bos, heide en zand. Veel leuke smalle paadjes. Wij zijn gestart bij de parkeerplaats aan de Kluizenaarsweg (bij punt 5). Lekker pauzeren bij het bezoekerscentrum. Deze wandeling zullen wij vaker lopen.
Door Peter

21 februari 2018   

Reactie
Wij zijn bij Woodz gestart en hebben ontzettend genoten van deze "bergen"route. We hebben 5 wilde zwijnen gezien, een bosuil gehoord en gezien en ook nog de aalscholver!! Toproute met Topweer!!
Door Peter, Tineke en Trudi

14 oktober 2017   

foto
Reactie
Het was zeker de moeite waard om totaal 4,5 uur te rijden om deze prachtige route te lopen. Adembenemende natuur. Sprookjesachtig. Wat mij betreft 10 sterren!
Door Ina van der Goot

13 oktober 2017   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling vol variatie, vaak over leuke paadjes. Mooie uitzichten en doorkijkjes. De Amerikaanse eiken waren al in herfsttooi. De andere bomen hebben nog even tijd nodig. Altijd een aanrader, maar zeker in de herfst.
Door Mieke

6 oktober 2017   

foto
Reactie
Super mooie route! Zo goed als geen verharde paden. Alle natuurschoon van de Veluwe in 1 wandeling! Nu hebben we heel veel mooie paddestoelen gezien. Mooie herfstkleuren, reeën verscholen tussen bruin verkleurde varens. Hele afwisselende route!
Door Jan

10 december 2016   

foto
Reactie
Prachtige, hele afwisselende wandeling met bos, heide en kabbelende beekjes en zelfs op de sombere en regenachtige dag waarop wij deze route liepen, zeer de moeite waard!
Door Yvonne

26 november 2016   

foto
Reactie
Vandaag de hele route gewandeld. Fris, zonnig, beetje mist. Superlandschap. Ook buiten het hoogseizoen met bloeiende heide een prachtige afwisselende route. Beek, bos, hei, zand, prettige start- en finishplaats. Mooie middag vol verrassingen.
Door Liesbeth en Freek

7 augustus 2016   

foto
Reactie
Holle weg is mooie start. Midden en einde ook prachtig. Diepe meelopende beek met designbruggen en steile bospaden geven vakantiegevoel. De vers bloeiende heide is oogstrelend met adembenemende uitzichten. Dit is dus de Posbank.
Door Freek en Liesbeth

3 november 2015   

foto
Reactie
Geweldig mooie gevarieerde wandeling. En op een dag als vandaag is het dubbel genieten daar.
Door Janneke

31 oktober 2015   

Reactie
Mooie herfstkleuren en fraaie vergezichten. Dit alles overgoten door de zon.
Tijdens deze wandeling de herfst in al zijn pracht en praal gezien.
Door Marianne

30 oktober 2015   

foto
Reactie
Prachtige route door een afwisselend landschap. De heide, de beken en bossen allemaal schitterend. Wij zijn begonnen bij de parkeerplaats aan de Kluizenaarsweg (nummer 5) zodat we bij het bezoekerscentrum pauze konden houden.
Door Irene en Angela

18 april 2015   

Reactie
We wandelen al bijna 20 jaar regelmatig op en rond de Posbank. De route wijkt van de gebaande paden en gaat langs niet eerder ontdekte landschapselementjes. Verrassend om met de GPS over de zandverstuiving geleid te worden. Complimenten aan de routemaker.
Door Vincent van Vliet

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"