Middag

17 km of 22 km

Startpunt

Café Hammingh
Hunzeweg 32
9893 PC Garnwerd

coördinaten: N53.30486 E6.49380

Introductie

Tijdens deze wandeling kunt u genieten van weidse uitzichten over meanderende slootjes en over diverse wierden, die zo kenmerkend zijn voor de streek Middag in de provincie Groningen. De wandeling voert voor het grootste deel over fietspaden en rustige landwegen. Een klein deel van de route gaat door de weilanden van de Bouwerderpolder en bij Schifpot.
U kunt de route op twee manieren inkorten: met of zonder een bezoek aan Ezinge (20km of 17km).

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met Belbus 36 Winsum-Oldehove, uitstaphalte Krassumerstraat.
De openingstijden van Café Hammingh vindt u op de website.
Onderweg vindt u horeca in Ezinge en in Feerwerd: In Feerwerd bevindt zich een rustpunt in de kerk: Jacobuskerk Feerwerd, in Ezinge vindt u aan de overzijde van de brug Café Restaurant de Brug.
Verder is er eenvoudige horeca in de Allersmaborg.
In Ezinge kunt u een bezoek brengen aan Museum Wierdenland. Het museum besteedt veel aandacht aan de opgravingen van archeoloog Albert van Giffen van 1920 tot 1930, aan de geschiedenis van Ezinge, van wierden en het wierdenland in het algemeen.
In Aduarderzijl vindt u een klein cultuurparadijsje, waar exposities, concerten, diners en kleinkunst voorstellingen plaatsvinden: 't Waarhuis.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Lies Eldering en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

5 reacties

2 juli 2022   

foto
Reactie
Mooi overzicht van dit Groningse gebied. De wandeling gaat bijna geheel over verharde fietspaden en rustige landweggetjes. De stukjes over het weiland zijn wat zwaarder en soms hobbelig. Maar zeker de moeite waard.
Door Aad van Dorp

2 juni 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling door het open idyllische Groninger land. Het gras en bloemen bloeiden uitbundig in weiden en langs de paden. Kikkers en rietzangers. Bij het Reitdiep bijna verleid tot het nemen van een frisse duik. Ezinge kerkje mooie picknickplaats.
Door Fenneke

13 september 2017   

foto
Reactie
Tijdens de eerste herfststorm in 2017 poolden we met Luuk deze prachtige route over asfalt, voetpaadjes en dwars door de weilanden, langs eeuwenoude kerkjes. Als je wilt kennismaken met het Groninger land en het Reitdiep, dan is dit een aanrader.
Door Hans G.

1 juli 2015   

Reactie
Een mooie route door het open Gronings landschap langs landbouwgrond, grasland en terpen. Voornamelijk over verharde paden gelopen. Sommige stukken gingen dwars door de weilanden, ook langs de koeien. Garnwerd heeft een bijzonder mooi dorpsstraatje.
Door Wilma

10 april 2015   

foto
Reactie
Een mooie route! Wel bijna geheel verhard, maar de prachtige vergezichten en de bijzonderheden onderweg vergoeden veel. Genoten van de talrijke weidevogels in o.a. de Medenertilsterpolder. Het stukje Bouwerderpad door de weilanden is een toevoeging!
Door Tilly en Egbert Klasens

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"