Grotelsche Heide

7 km of 13 km

Startpunt

Grotel’s Genieten
Grotel 5
5761 RA Bakel

coördinaten: N51.52230 E5.69216

Introductie

De prachtige wandeling Grotelse Heide slingert door het bos- en heidegebied westelijk van Bakel. Op de heide kunt u een kudde Angus koeien en / of kudde van het Kempisch heideschaap tegen komen. De route voert langs de Aarlese visvijver en volgt een deel van de Esperloop. Bijzonderheden zijn de hoge KPN-zendmast, waarin slechtvalken hebben genesteld, de Snelle Loop en de Esperloop, het kronkelende riviertje in het bos.

Praktische informatie

De wandeling start en eindigt bij restaurant Grotel's Genieten. U kunt daar parkeren en koffie drinken. Klik op de link voor meer informatie en de openingstijden.
Plaats uw auto op het parkeerterrein links van het restaurant. Staatsbosbeheer plaatste daar een fraaie overzichtskaart van het bos- en heidegebied.

De wandeling heeft een totale lengte van 13 km en kan eventueel in twee keer gelopen worden. Halverwege is voorzien in een inkorting naar restaurant Grotel's Genieten. Deze inkorting kan ook gebruikt worden om min of meer halverwege een kop koffie te drinken of te lunchen.
Met dank aan de routemaker(s) René van den Elsen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

17 reacties

15 februari 2024   

foto
Reactie
Onder de deskundige leiding van Rien de Schipper en een “lente” temperatuur van 17 ºc hebben wij vandaag een erg gezellige wandelpool wandeling gehad over de Grotelsche heide. Ondanks de vaak natte paden was het een mooie wandeling.
Door Rob Veraart

29 januari 2024   

Reactie
Supermooie wandeling, wel hoge waterdichte schoenen aan. Gelopen met tekst en gps. Vanaf punt 2 het rommelige bospad is tekst niet te volgen door omgevallen bomen, stukje klaphek kwijt. Mbv gps belandden we voor de Esperloop punt 3 weer op de route.
Door Ellie

31 oktober 2022   

foto
Reactie
Mooie herfstwandeling door een afwisselend gebied.
Door Niek Sanders

26 oktober 2022   

Reactie
Prachtige route, zeker voor zo'n korte afstand (7 km variant). Regelmatig over omgevallen bomen klimmen hoort erbij bij deze route. Herfstbospaden en paden langs de beek zijn mooi.
Door Fotofreaky

11 juni 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling gelopen bij prachtig weer. De delen langs de meanderende beken zijn heel bijzonder.
Bij de communicatietoren waren de jonge, net uitgevlogen, slechtvalken het vliegen aan het oefenen. Het stuk daarna valt veel samen met MTB-paden.
Door Ad

27 februari 2021   

Reactie
Fraaie wandeling, Ook minder fraaie stukken ertussen. Pad langs de Esperloop prachtig, maar in natte seizoen te modderig!
Door Bas van Deelen

10 december 2020   

Reactie
Een prachtige route met veel afwisseling, leuke kronkelpaden en leuke vergezichten. Hoge schoenen mee voor de beekdalen en in het weekend attentie voor mountainbikers. Aanrader!
Door Rob

29 augustus 2019   

foto
Reactie
Fijne afwisselende wandeling door verschillende typen natuurgebied: bos, beek en weide. Als het hek nog steeds kapot is kun je door het gat en even een kijkje nemen bij de "Aarlesche Vijver", een zandafgraving waar je na 2 km langskomt. Zie de foto.
Door Rien de Schipper

4 augustus 2019   

foto
Reactie
Beschaduwde wandeling. Echt Brabants bos, Brabants Landschap en Brabants start- finishcafé. Uitnodigende paden. Zendmast is imposant landmark. Prachtige beek, vooral na punt 8 Snelle Loop: o.a. zwanenbloemen, pijlkruid, vergeet-mij-niet.
Door Liesbeth en Freek

5 december 2018   

foto
Reactie
Een hele mooie route, je hoort wel de echte wereld op een afstandje, maar je bent toch helemaal alleen in het bos. En beloond met allerlei dieren: vogels, reeën, Schotse hooglanders, geiten. We hebben het zuidelijkste stuk gelopen. De moeite waard.
Door Hans en Bea

14 april 2018   

foto
Reactie
Na eerst onze lunch genuttigd te hebben bij de parkeerplaats op het terras deze route gelopen met gps. Dit bos is erg getroffen door de storm waardoor we er regelmatig overheen, onderdoor of er omheen moesten om onze route te kunnen vervolgen.
Door Hans en Mario

19 november 2017   

Reactie
Een mooie route door prachtig Brabants landschap. Hoogtepunt waren de stukjes langs meanderende waterloopjes. Een aanrader in elk seizoen!
Door Loes en Theo van den Dool

29 oktober 2016   

Reactie
Ik ben het met alle voorgaande reacties eens. Het was een bijzonder afwisselende en mooie wandeling. We hebben genoten.
Door Adri

26 juni 2016   

foto
Reactie
Heel mooi en afwisselend, vooral ook leuk dat er een aantal mooie single tracks in zaten!
Door Jolanda

9 januari 2016   

Reactie
Vanwege tijdgebrek de korte versie gelopen. Vooral langs de Esperloop erg mooi. De hond mocht op vele plekken loslopen. Alleen jammer dat we bij de herberg Grotelsche hof niet binnen welkom waren met onze viervoeter voor een kopje koffie.
Door Patricia

20 september 2015   

foto
Reactie
Prachtig afwisselende wandeling gemaakt. Erg mooi met veel afwisselend landschap.
Door Nique

24 april 2015   

foto
Reactie
Afwisselende route langs de Esperloop en de Snelle Loop. Herberg Grotel's Hof is een uitstekende horeca-voorziening in een fraaie omgeving.
Door Joost Bolten

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"