Eiberpad Meppel

wandelroute - 19 km of 25 km

Eiberpad Meppel is een rondwandeling langs het riviertje de Reest, door de cultuurlandschappen van Broekhuizen en Berghuizen, het recreatiebos Engelgaarde en tenslotte het Meppelerbos.
Het Reestdal is een van de mooiste rivierdalen van Nederland en vrij ongerept doordat grote delen in handen zijn van het Drents en Overijssels landschap. Het wildleven is uitbundig: ooievaars, roofvogels, dassen, reeën en vossen komen er veelvuldig voor. In dit stuk langs de benedenloop kunt u waarschijnlijk ooievaars zien foerageren en broeden.
Het is een aantrekkelijke en afwisselende wandeling, die afgesloten kan worden met een bezoek aan het charmante stadje Meppel zelf.

Praktische informatie

Aan weerszijden van het station zijn gratis P+R terreinen.
In en tegenover het stationsgebouw vindt u horecagelegenheden.

Na overvloedige regenval kunnen de uiterwaarden van de Reest ondergelopen zijn. Alternatieve routes worden aangegeven.

Startpunt Eiberpad Meppel

NS station Meppel
Stationsweg 70
7941 HG Meppel

coördinaten: N52.69175 E6.19756
Met dank aan de routemaker(s) Herman Grimme en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

1 reactie

12 september 2020   

foto
Reactie
Redelijk lange, mooie, afwisselende route vanuit Meppel. Eerst langs de Reest en door zijn uiterwaarde en daarna door meer agrarisch gebied langs o.a. (het Gat van) Berghuizen. Daarna terug langs de Wold Aa en door Engelgaarde en het Meppelerbos.
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"