Verende Kraggen in Nijetrijne

9 km

Startpunt

P Rottige Meente - Staatsbosbeheer
Pieter Stuyvesantweg 134
8418 JA Nijetrijne

coördinaten: N52.84330 E5.90999

Introductie

Verende Kraggen in Nijetrijne is een boeiende wandeling in het prachtige natuurreservaat Rottige Meente. De route voert u over kraggen en smalle schelpenpaden door een soort moerasland zoals het ooit in grote delen van Nederland moet hebben bestaan. Kleine slootjes en petgaten wisselen elkaar af en riet en bos vechten om hun bestaan.
Door de grote afwisseling bestaat er een uitbundig planten- en dierenleven. De ijsvogel voelt zich hier thuis, evenals de roerdomp en vele andere moerasvogels. De otter is er weer terug en in augustus, september is de visarend een regelmatig geziene trekgast.
De route loopt deels over met schelpen verharde fietspaden en deels over onverharde land- en boswegen. Hier en daar liggen vlonders om de - soms drassige - bodem begaanbaar te houden.

Praktische informatie

U passeert horeca bij molen de Rietvink. Check de openingstijden op de website.
Met dank aan de routemaker(s) Herman Grimme en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

3 reacties

30 juli 2023   

foto
Reactie
Beknopte, mooie wandeling door een rustige moeras gebied. Rustiger dan vergelijkbare andere gebieden. Al opvallend veel paddenstoelen door de natte periode en veel afwisseling. De horeca bij de Rietvink is een aanrader. Zelfs als het regent!
Door Aad van Dorp

11 mei 2019   

foto
Reactie
Na de koffie bij het Paviljoen Driewegsluis met zijn unieke ligging 4 min. met de auto vanaf het startpunt hebben we deze bijzondere unieke route gelopen. In een vrij zeldzaam stukje Nederland. Het was weekend en vrij druk.
Door Anno Jansen

11 mei 2018   

foto
Reactie
Dit prachtig stuk natuurgebied is bijna niet in woorden te omvatten; omgeven door libellen en het gezang van vogels is het echt een feestje om hier te mogen wandelen. Wij hebben hier ruim 2 uur gelopen zonder 1 menselijk wezen tegen te komen. Uniek!
Door Kees en Nicole

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"