Petite Suisse

wandelroute - 12 km

Deze zeer afwisselende gps-wandeling door parken en bossen en over zandvlakten en heidevelden voert u langs een aantal curiositeiten. Door het Tempelpark van landgoed Beerschoten Willinkshof komt u uit bij het buurtschap de Krim. Langs de Eendenplas gaat u naar de Heidetuin met meer dan 100 heidesoorten. Dan wandelt u naar de Zwitserse- of Hogebrug en door het Driebergse Bos naar het restaurant Klein Zwitserland. Ertegenover gaat u door de bossen en via een Wetlandgebiedje naar de tunnel onder de A12. Door de landgoederen Bornia, Heidestein en De Breul wandelt u terug naar het station Driebergen Zeist.

Praktische informatie

Let op: deze tocht kan alleen met een gps-apparaat of -app gevolgd worden. Er is geen routebeschrijving.

In de P+R garage bij het station kunt u (betaald) parkeren. In de directe omgeving van het station geldt verder een parkeerverbod.

Op het station is een StationsHuiskamer.
Na 5km bent u bij restaurant Klein Zwitserland. Bijna aan het eind van de tocht treft u Pannenkoekenhuis & Lunchrestaurant Princenhof. Raadpleeg de sites voor de openingstijden.

Honden zijn in het landgoed Heidestein niet toegestaan, ook niet aangelijnd!

Maak voor dat u gaat wandelen kennis met het fraaie landschap van de landgoederen Bornia en Heidestein, raadpleeg de site; Heidestein, Bornia.

Startpunt Petite Suisse

NS station Driebergen-Zeist
Stationsweg 2
3972 KA Driebergen

coördinaten: N52.06510 E5.25995
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Foeke Jan Reitsma.

4 reacties

5 maart 2024   

Reactie
We gingen op pad met regen en sombere wolken, desondanks een prachtige route! Veel afwisseling, leuke eenmanspaadjes, veel water (beekjes, sprengen, vennen en vijvers), heide, zand, verrassende bruggetjes en zelfs 2 wandeltunneltjes. Aanbevolen!
Door Anne-Marie

3 mei 2023   

foto
Reactie
Wat is dit een mooie route! Aanrader!
Door Ellen

6 april 2023   

foto
Reactie
Beginnende lente met wat regen.
Heerlijk genoten van de mooie afwisselende wandeling.
Door Frank

15 februari 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling, afwisselend. Helaas continu verkeersgeruis, daarom geen vijf maar 4 sterren.
Door Margreet

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"