De Driener Wezen

10 km of 16 km

Startpunt

Grand-Café De Twee Wezen
Burg. Jansenplein 23-24
7550 BG Hengelo

coördinaten: N52.26530 E6.79242

Introductie

Deze gevarieerde wandeling brengt u vanuit het centrum van Hengelo in Driene, het gebied tussen Hengelo en Enschede. En dat merkt u! U wandelt door de Drienerbraken, het Drienerveld, Drienerbroak, Drienerwolde en de woonwijk Groot Driene. In het Twentse landschap wordt bos afgewisseld door weiland. Halverwege de wandeling komt u over het imposante terrein van de enige echte campusuniversiteit van Nederland: Universiteit Twente.
Een groot deel van de route is verhard. Het is daarom een uitstekende route is om in het herfst-/winterseizoen te lopen, ook als het minder goed weer is.

Praktische informatie

In het centrum van Hengelo kunt u uitsluitend betaald parkeren. Parkeer bijvoorbeeld in parkeergarage De Brink en loop door de Brinkstraat naar Grand-Café Restaurant De Twee Wezen.
U kunt de wandeling eenvoudig oppakken vanaf NS station Hengelo.
Horeca vindt u bij Grand-Café De Twee Wezen, Theetuin Driene,
Paviljoen de Ontmoeting en Theatercafé de Vrijhof. Zie de websites voor de openingstijden. In De Vrijhof is het toilet op alle dagen toegankelijk.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Hans Hokke.

3 reacties

21 juni 2022   

foto
Reactie
De Driener Wezen is een gevarieerde wandeling die je vanuit het centrum van Hengelo voert door Drienerbrake, Drienerveld, Drienerbroak, Drienerwolde en Groot Driene. Bos wordt afgewisseld door weiland en stad.
Door Hans

12 mei 2017   

Reactie
Vandaag met veel zon en beetje regen de route gelopen. Heerlijk die afwisseling van drukke stad naar dynamische universiteit naar de rust van de natuur. Hondje heeft nog lekker even door de sloten kunnen racen. Verder wel aan de lijn houden!
Door Lidy met hond Jaen

1 november 2015   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Wel veel verhard en daardoor bij uitstek geschikt voor najaar/winter.
Door Ria Wilmink

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"