Van Willemsoord naar Havezate

wandelroute - 13 km of 16 km

Deze wandeling start in Willemsoord en leidt u door de bossen van de Heerlijkheid De Eese. U komt langs havezate De Eese en aan het eind van de route bezoekt u buurtschap De Pol.
Er wordt bijna alleen maar gebruik gemaakt van onverharde paden.

Praktische informatie

Voor het openbaar vervoer maakt u gebruik van bus 76. U stapt uit bij bushalte Willemsoord.
Bij het startpunt is voldoende parkeergelegenheid op het parkeerterrein van Eethuys De Steen, welke is geopend vr t/m zo vanaf 12 uur, di vanaf 16 uur en op afspraak.
Openingstijden van Galerie 'Beeldschoon' vindt u op de website.
Er zijn enkele paden die tijdens natte perioden drassig kunnen zijn. Het dragen van waterdicht schoeisel is dan ook aan te bevelen.

Startpunt Van Willemsoord naar Havezate

Eethuys De Steen
Steenwijkerweg 155
8338 LB Willemsoord

coördinaten: N52.82530 E6.06204
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Cora Groenendijk en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

5 reacties

1 december 2023   

foto
Reactie
Met mooi stil winters weer deze wandeling opnieuw gelopen. Mooie wandeling door het stillere deel van de Eese. Op diverse plaatsen reeën gezien.
Door Aad van Dorp

4 februari 2021   

Reactie
Een mooie, afwisselende, verrassende tocht!
Door Cornelieke en Joke

21 december 2019   

foto
Reactie
Prima gevarieerde winterwandeling! Een rustig gebied, andere wandelaars zijn gemakkelijk op de vingers van één hand te tellen. Afwisseling van bos en weiland en regelmatig vennen.
Door Aad van Dorp

12 oktober 2018   

foto
Reactie
Alle wandelaars van de DMRpool waren het erover eens, een zeer verrassende rondwandeling! We hebben genoten, het zonnige weer maakte de pauzes in de natuur helemaal af. Deze paarden worden ook gestald in het prachtige ossenrode gebouw, Huis Eese.
Door Piet en Tineke

24 maart 2018   

foto
Reactie
De omgeving - een complete verrassing - we hebben er rijkelijk van genoten! Ook de bordjes informeren over het wel en wee in Willemsoord, kolonie 3. Het plezier begon al bij monumentale kerk, daar genoten we op een bankje van de meegebrachte koffie.
Door Piet en Tineke Poortman

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"