Stil Landje Pikken

9 km of 16 km

Startpunt

Café Aan de Grens
Bosstraat 126
6071 PZ Swalmen

coördinaten: N51.23060 E6.08055

Introductie

Stil Landje Pikken is een grensoverschrijdende boswandeling. U wandelt langs vennen en slingerende rivier de Swalm, klimt en daalt over bospaden. In het bos kan het heel stil zijn én u zet voet op Duits grondgebied, vandaar de naam!

Een praktisch punt van deze route is dat u na ongeveer 9km wandelen nog geen 100m verwijderd bent van het startpunt café Aan de Grens. U hoeft dan pas te beslissen of u het bij die 9km wilt laten. Een andere optie is om desgewenst een rustpauze te nemen in het café en de route van 16km helemaal te gaan lopen!

Praktische informatie

Café Aan de Grens is geopend:
- wo, vr, za en zo vanaf 12 uur
- do vanaf 11 uur
- ma en di gesloten
Verder komt u onderweg geen horeca tegen.

In het hoogseizoen kan het, vooral in het weekend, op sommige paden langs de Swalm druk zijn. De paden zijn hier veelal halfverhard waar fietsers eveneens gebruik van mogen maken.
Met dank aan de routemaker(s) Hans Op het Roodt en aan de controleur(s) Theo Wilbers en Huub Dieteren.

9 reacties

14 januari 2022   

foto
Reactie
In deze tijd van het jaar toch ook een aanrader. Veel doorkijk in het bos. Water overal om je heen. Heel mooie wandeling.
Door Paul

12 december 2019   

Reactie
Een mooie route met veel bos, afwisselend op Nederlands en Duits grondgebied.
Door Theo Wilbers en Huub Dieteren

1 juni 2019   

foto
Reactie
Op een zonnige dag deze schaduwrijke route gelopen. Afwisselend over bultige bospaden en langs morsig moeras. Hartelijke horeca bij start en pauze. Koekoek gehoord, jonge specht gezien. Je kunt makkelijk inkorten. Top wandeldag.
Door Liesbeth en Freek

13 oktober 2018   

foto
Reactie
Vandaag met een temp van 28 graden deze wandeling uitgekozen. Het tussenstuk is erg mooi door de kronkelende paden romdom wat water. Rest vonden wij erg recht toe recht aan. In onze ogen erg saai. En dan het gebrek aan bankjes In die stukken, jammer!
Door Mario en Hans

9 mei 2018   

Reactie
Een mooie en rustige natuurwandeling langs een slingerend riviertje in het begin. Je komt door koele bossen en langs moerassen met gratis kikkerconcert in het voorjaar. We hebben genoten.
Door Loes en Theo van den Dool

8 april 2018   

Reactie
1e stuk rustig maar saai. Rechte bospaden. Laatste stuk van 9 km over een zeer drukke bestaande route. Met heel veel fietsers over het pad. Jammer, ben ik niet van jullie gewend. Juist spannende paadjes, weg van bestaande routes maken het zo leuk.
Door Hanny

2 mei 2017   

foto
Reactie
Prachtige route door hele mooie bospaadjes. Op vele plekken in dit bos hoor je alleen de vogeltjes zingen. Ik heb intens genoten van deze wandeling.
Complimenten aan de routemakers!
Door Rina

21 september 2016   

Reactie
Hele mooie routes. Zowel de 9 km alsook de 7 km. Zeer rustig gebied. Veel bospaden, verhard en onverhard. Aanrader voor de wandelaars.
Door Paul

28 februari 2016   

foto
Reactie
Mooie route door een bosrijke omgeving!
Door Nico Sniekers

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"