We gaan naar Zandvoort ...

24 km

Startpunt

Bushalte Vuurtorenplein
Vuurtorenplein
2202 PC Noordwijk

coördinaten: N52.24800 E4.43466

Introductie

'We gaan naar Zandvoort …' is een mooie lijnwandeling van Noordwijk naar Zandvoort. Het is een ware natuurontdekkingstocht. Allereerst door het Hollands Duin, de boswachterij van Noordwijk. Daar wandelt u bijna vijf kilometer door de beschutte bossen van dit golvende duingebied. In het voorjaar is er regelmatig zicht op de bollenvelden achter de duinen. Over een fietspad loopt u naar Langevelderslag. Vervolgens komt u in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daar is het genieten van de prachtige duinvalleien, kanalen met kristalhelder water en savanneachtige vlaktes. Over het strand wandelt u langs de branding naar de boulevard van Zandvoort. Via het oude centrum gaat u naar het station in Zandvoort.

Praktische informatie

Vlakbij bushalte Vuurtorenplein is een horecagelegenheid.
Ook bij Langevelderslag kunt u dagelijks terecht voor een horecastop.
De trendy Vrijstaat Nederzandt, met restaurant, nodigt uit tot loungen in luie banken bij de open haard of in het zonnetje. Let op de openingstijden.

Voor de Amsterdamse Waterleidingduinen is een toegangskaartje verplicht; € 1,50 per dag.
Let op: omdat u bij het startpunt geen kaartje kunt kopen moet u dit vooraf doen. Dit kan online. Ga hiervoor naar Amsterdamse Waterleidingduinen.

De wandeling is prima geschikt voor wandelaars die met het openbaar vervoer reizen. In Noordwijk is overal betaald parkeren en het is lastig om van het station in Zandvoort met openbaar vervoer terug te keren naar Noordwijk.

We gaan naar Zandvoort ... is dag 2 van de meerdaagse wandeling Topper aan de Kust.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

1 reactie

9 juni 2023   

foto
Reactie
Heerlijke tocht op een warme dag. Het was doodstil in de waterleidingduinen. Aarzelend 4 sterren want mooie duingebieden, maar lange stukken klinkerweg. Lekker kunnen zwemmen onderweg is toch wel erg fijn.
Door Fieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"