Zeven Toppen van de Zoom

17 km

Startpunt

Bezoekerscentrum Veluwezoom
Heuvenseweg 6
6991 JE Rheden

coördinaten: N52.01600 E6.02528

Introductie

De uitdagende wandeling Zeven Toppen van de Zoom doet wat de naam belooft: hij voert u op minstens zeven momenten tot boven de 80m en zelfs drie keer boven de 100m. Landschappelijk beleeft u ook vele hoogtepunten: bossen en hei, schapen in de wei, stuwwallen en droogdalen en een aantal fraaie uitzichtpunten. En historisch gezien komt u ook aan uw trekken, zoals op de prachtige Koningslaan die u naar de oude Carolinahoeve leidt. De tocht is een combinatie - met variaties - van twee andere routes, In de Zevende Hemel en Toppensnellen. De mooiste momenten van dat tweetal vormen een nieuwe natuursymfonie.

Praktische informatie

Bent u met de auto, rij dan niet helemaal door tot Heuvenseweg 6, maar ga bij de borden P-bezoekerscentrum de parkeerplaats op.
De aanlooproute vanaf het NS station Rheden of de bushalte Groenestraat brengt u binnen 400m dan wel 260m op de hoofdroute; u loopt alsnog even 150m naar rechts om bij het bij het begin- en eindpunt van deze tocht te komen: Bezoekerscentrum Veluwezoom. U kunt daar van alle nodige, nuttige en smakelijke faciliteiten gebruik maken.
Halverwege de wandeling biedt Paviljoen de Posbank de mogelijkheid iets te eten en/of drinken. Alle dagen geopend van 10 - 16 uur.
Café-restaurant de Carolinahoeve, treft u op driekwart van de route; het is een prachtige pauzeplek. De openingstijden vindt u op de website.
Koepel de Kaap is vanaf eind juni tot de herfstvakantie alle dagen behalve donderdag vanaf 12 uur open. Buiten deze periode geopend op zaterdag en zondag.

Deze wandeltocht vervangt de gps-only route Onzalig Hemels.
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek en aan de controleur(s) Ad van Heuven.

12 reacties

24 januari 2023   

foto
Reactie
Fantastisch gebied met heerlijke heuvels. Paarden, runderen en mooie natuur. Gaspeldoorn in bloei. Toppertje is de koningsallee. Genoten, ga hem lopen!
Door Evert Jan

2 augustus 2022   

Reactie
Deze route is altijd de moeite waard, maar momenteel (begin augustus 2022) is hij extra mooi door de bloeiende heide. Of met andere woorden: momenteel is er een extra top.
Door Ad van Heuven

25 juli 2022   

foto
Reactie
Toppensnellen vond ik al een prachtige wandeling, maar deze variatie daarop doet daar helemaal niets voor onder! Wát een mooi route langs bekende, maar ook langs nog veel voor ons onbekende plekken. We hebben er van genoten!
Door Marien

17 april 2022   

foto
Reactie
Al meermalen gelopen, 6* wat ons betreft. Prachtige wandeling waarbij je zelfs nauwelijks wegen kruist. Leuke plekjes om even wat te gebruiken. Soms pittige klimmetjes, hoog zomer kan het flink warm zijn.
Door Rob

18 maart 2022   

foto
Reactie
Wat een mooie wandeling, genieten. Bos, heide, heuvels, vogels en vooral spechten, zwijnensporen en runderen. Leuke horeca, vooral de Carolinahoeve. Toppertje om vaker te lopen!
Door Evert Jan

10 oktober 2021   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende wandeling. Eerste 5 km met pittige klimmetjes. Mooie uitzichten. Kortom een aanrader! Wanneer de heide bloeit gaan we deze route nog een keer lopen. Niet in het weekend, dan zal het ongetwijfeld erg druk zijn.
Door Herman en Els

5 juni 2021   

Reactie
Vandaag een wandeling met veel dieren: schapen, ree, koeien (in een soort erehaag) , paarden en 5 volwassen zwijnen met zo'n 10 biggen. Parcours comfortabele zandpaden, slingerende heidepaden en steile hellingen.
Door Ad van Heuven

21 februari 2021   

Reactie
Vandaag deze pittige, maar schitterende tocht gelopen. Genoten! Wij willen alle routemakers bedanken voor de mooie routes die elke keer weer uitgezet worden. Wij genieten hier op en top van. Alle vrijwilligers bedankt hiervoor.
Door Familie Arts

6 januari 2021   

foto
Reactie
Heerlijke route met veel afwisseling! Bossen, heide en delen met zand. Mooie afwisseling in de pittige klimmetjes. Echt een aanrader om vaker te lopen.
Door Evert Jan

28 december 2020   

Reactie
Ondanks drassige stukken prachtige wandeling, fijn uitdagend. Mooie uitzichten. Bepaalde stukken druk maar al snel via een zijpad weer de rust in. Knap om zo secuur te beschrijven dat het klopt.
Door Annet Boom

20 november 2020   

foto
Reactie
Deze wandeling over de Veluwezoom is puur genieten. De route brengt je op de mooiste plekken. Het is hier en daar aardig pittig, maar je passeert diverse banken waar je, genietend van fraaie vergezichten, even kunt uitblazen. Een topper, deze tocht!
Door Janneke

20 november 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke, afwisselende wandeling die je elk seizoen opnieuw kunt lopen. Normaal gesproken veel verschillende horeca onderweg. Wel lekker, omdat het af en toe stevig klimmen is.
Door Marjet van Zuijlen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"