Meer zicht op Medemblik

wandelroute - 14 km of 17 km

(N)ooit in Medemblik geweest? Dan is dit uw kans. Deze heerlijke rustgevende wandeling begint en eindigt in het sfeerrijke historische Zuiderzeestadje. Na een eerste kennismaking met haar monumentale karakter wandelt u de stad uit. U doorkruist het natuurgebied de Groote Vliet en zoekt vervolgens via dorpse groengebieden de oever van het IJsselmeer op. Vanaf het schelpenpad op de hoge waterkering geniet u van een weids uitzicht over het water én op het daarin gelegen zijnde vogelrijke lagune-landschap van de Vooroever. Neem dus beslist de verrekijker mee. Ruim 5km met uw hoofd in de wind, de blik op oneindig, het verstand even op nul, en u bereikt ontspannen weer Medemblik.

Na het afsluitende vervolg van de stadswandeling is het aangenaam toeven op één van de terrassen.

Praktische informatie

Parkeertip: zet uw auto op het parkeerterrein aan de Oude Haven.
De route is per bus te bereiken. Stap uit bij halte busstation Medemblik.

Startpunt Meer zicht op Medemblik

TOP Gemaal Lely
Zuiderdijkweg
1771 SH Wieringerwerf

coördinaten: N52.77370 E5.10643
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

3 reacties

22 januari 2022   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling langs het vele water, het IJsselmeer, de Groote Vliet, door de polder en Medemblik. Dit is een prachtig stadje met mooie havens en historische monumentale gebouwen. Wiebe bedankt.
Door Ank de Graaff

15 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een fraai en waterrijk natuurgebied in allerlei variaties. Met name het vogelrijke landschap aan de oevers van het IJsselmeer is een ware beleving. En aan het eind de prettige ontspanning in dit sfeerrijke havenstadje. Warm aanbevolen!
Door Piet Laan

11 maart 2018   

foto
Reactie
We hebben met veel plezier deze route gelopen. In het IJsselmeer lag nog ijs. Dat was bijzonder om te zien. We hebben weer genoten.
Door Hubert, Aurora en Michel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"