De Kranenburg

wandelroute - 12 km

Wandeling De Kranenburg is een rondwandeling door het prachtige en afwisselende coulisselandschap van de Achterhoek. De route begint en eindigt in de bossen ten noordoosten van Vorden, bij bosrestaurant (en recreatiepark) De Reehorst. U wandelt door de bossen van het Grote Veld en landgoed Kamphuizen naar het weidse landschap van buurtschap De Mossel met zijn vele bosschages en beken. Daar vangt u een glimp op van de 'kathedraal' van Kranenburg: een kolossale baksteengotiek kerk.
Halverwege de wandeling komt u daadwerkelijk achter de kerk langs in het dorpje Kranenburg (De Kranenburg, in dialect). Na een klein stukje ventweg, met links en rechts ervan weidse landerijen, duikt u weer het Grote Veld in, en loopt u over een grootse allee en kleine bospaadjes terug naar De Reehorst, een prachtige ervaring rijker.

Praktische informatie

De route is ook bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Heiligenbeeldenmuseum, Vorden. U pakt de route op bij nummer 4.

Restaurant De Reehorst is van circa 1 april tot 1 okotober alle dagen open.
Klik voor informatie over een bezoek aan het Heiligenbeeldenmuseum in de kerk te Kranenburg op de link.

De route is in augustus 2022 op een aantal plaatsen herzien en enkele kilometers verlengd.

Startpunt De Kranenburg

De Reehorst
Enzerinckweg 12
7251 KA Vorden

coördinaten: N52.11584 E6.33585
Met dank aan de routemaker(s) Niels H. Veldhuijzen en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

6 reacties

6 augustus 2022   

foto
Reactie
Deze aloude recht-toe-recht-aan route is sinds kort uitgebreid met een paar extra lussen en dat maakt het wandelen ook extra aantrekkelijk.
Door Ria

17 april 2022   

foto
Reactie
Een leuke tocht, niet te lang niet te kort. Mooie paden en prachtige bomenrijen in veelal open landschap. De 'kathedraal' neemt een prominente plaats in. Alles in volle bloei en mooi lentegroen. Het was genieten.
Door Jan, Willy en Inge ter Haar

24 januari 2021   

foto
Reactie
Ben het nog steeds eens met mijn mening van drie jaar geleden, met dien verstande dat ik op deze zondagochtend voor vier sterren genoten heb van deze brede lanenroute in een winters zonnetje.
Door Ria

17 januari 2018   

foto
Reactie
Mooi gebied, veel rechttoe-rechtaan dus prima voor een winters dagdeel.
Door Ria

13 juli 2017   

foto
Reactie
Gestart bij neogothische kerk in Kranenburg. Curieuze expositie. De Reehorst is prettige pauzeplek. Wandelroute is tamelijk eentonig. Toch leuke wandeldag. Tip: combineer met museumkasteel 'Carel Willink' in Ruurlo. Kan heel druk zijn!
Door Liesbeth en Freek

19 januari 2017   

foto
Reactie
Ondanks dat het zonnetje niet scheen, vonden wij dit een hele mooie wandeling door de afwisseling in wandelgebied (bos/landerijen) en bezienswaardigheden: de beeldentuin, de kathedraal van Kranenburg en het landhuis De Wientjesvoort.
Door Saskia en Jan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"