Stakenberg

16 km

Startpunt

Veluwe Hotel Stakenberg
Stakenberg 86
8075 RH Elspeet

coördinaten: N52.31120 E5.75097

Introductie

Deze wandeling voert u vanaf Landgoed Stakenberg bij Elspeet door het stille Leuvenumse Bos. Een ontmoeting met een hert, ree of wild zwijn is hier niet uitgesloten. Het tweede deel van de route gaat over de uitgestrekte Elspeetsche Heide. Vanaf uitkijktoren Stakenberg en/of vanaf de Liesberg kunt u genieten van weidse vergezichten.

Praktische informatie

Veluwe Hotel Stakenberg is dagelijks geopend vanaf 9 uur. In de wintermaanden op zondag gesloten na 16 uur; ook gesloten tussen kerst en 3 januari.

Langs de route is geen horeca. Heeft u liever horeca onderweg, start dan bij Speelweide Stakenberg, Stakenbergweg, 8075 RH Elspeet. Zie P op de routekaart. Met uw navigatie kan dit adres lastig te vinden zijn. Het is dan handig het adres van Hotel Stakenberg als uitgangspunt te kiezen; de speelweide is circa 3,5 km ten noorden van het hotel.
Bij de speelweide staan diverse picknickbanken. Er is ook een toiletgebouwtje.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Menno Mollema.

11 reacties

3 maart 2024   

Reactie
Een prachtige gevarieerde route. Ook ik heb geen wild gezien, maar de zon scheen uitbundig. Vond 16 km wat teveel, dus ik heb hem iets ingekort bij Hotel Stakenberg, maar dat is redelijk makkelijk te doen als je met de GPS loopt.
Door Agnes

1 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie route, vooral het stuk over de heide. We hebben helaas geen wild gezien. ‘s Morgens voor vertrek wel 5 reetjes vlakbij Hotel Stakenberg. De uitkijktoren was gesloten (onderste trap ontbrak).
Door Sonja

17 november 2022   

Reactie
Weer deze mooie wandeltocht op een hele natte dag gelopen. In het bos wilde zwijnen zien rennen. En ja, de hei staat er weer prachtig verstild bij in bruine, oranje en beige tinten.
Door Cornelieke en Joke

28 januari 2021   

Reactie
Een mooie wandeltocht op een hele natte dag. In het bos wilde zwijnen gespot. Vooral de hei staat er prachtig verstild bij in bruine en beige tinten.
Door Cornelieke en Joke

22 november 2020   

Reactie
Hele mooie wandeling met als hoogtepunt het fantastische uitzicht vanaf de Liesberg over de Elspeetsche heide. Top!
Door Hein

24 oktober 2020   

foto
Reactie
In deze herfsttijd is de wandeling 5 sterren waard. Prachtige kleuren, mooie paddenstoelen maar helaas geen wild. Wel veel andere mensen die nog even van het buitenleven genoten.
Door Lenny en Hans Beumer

16 augustus 2020   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is en prima te lopen is met warm weer. De wandeling ingekort bij punt 4 en weer opgepakt bij punt 5, zodat we een kleine stukje van de hei hebben gelopen. Veel hertensporen gezien, maar geen hert.
Door Saskia en Jan

6 mei 2020   

foto
Reactie
Afwisselende route, 2 edelherten gezien. Advies: start ‘s ochtends bij speelweide om drukte daar en bij de uitkijktoren te vermijden.
Door Aletta en Claudia

27 april 2020   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling door stille bossen. Vrijwel geen wandelaars tegengekomen. Weids uitzicht over de stille heide. We wisten niet dat hier zo’n groot heidegebied lag. Genoten.
Door Jan Willem en Martine

3 juni 2019   

foto
Reactie
In de verstilde bossen zijn veel sporen van wild. De uitkijktoren is het beklimmen meer dan waard. Op de grote, stille hei is eerst alleen geblaat te horen, later gelukkig ook de schaapskudde te zien. Vanaf het prachtige slotpad een hinde gespot.
Door Adri Jansen

23 april 2019   

Reactie
Een heerlijke wandeling. We voelden ons als de herder op de grote stille Elspeetsche heide. We dwaalden niet eenzaam rond, maar genoten van de natuur.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"