Dwars dur de Kampina

wandelroute - 10 km of 16 km

Dwars dur de Kampina is een erg mooie rondwandeling door gevarieerde bossen, over prachtige heidevelden en langs sprookjesachtige vennen en beekjes. U wandelt door een van Brabants mooiste natuurgebieden.
Een aanrader voor iedere wandelaar!

Praktische informatie

U kunt parkeren op de parkeerplaats circa 50m voor vakantiepark De Reebok.
In nattere periodes kan het op sommige plaatsen erg drassig zijn. Waterdicht schoeisel is dan zeker een must. Ook een insecten werend middel is dan aan te bevelen
Er is onderweg geen horeca, maar aan het begin van de Duinenweg, ongeveer 150m voor de parkeerplaats is een restaurant.

Startpunt Dwars dur de Kampina

Cambiance De Reebok
Duinenweg 4
5062 TP Oisterwijk

coördinaten: N51.57339 E5.23177
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

25 reacties

26 mei 2024   

Reactie
Prachtige afwisselene route, maar momenteel alleen te volbrengen met lieslaarzen. Bij iets lagere waterstand een must.
Door Nico Nijenhuis

5 mei 2024   

foto
Reactie
Wat een fantastische route (16), heide, overstromende vennen, volle snelstromende beekjes Rosep en Beerze. Overal vogelgezang. De waterstand was erg hoog, veel paden bij de vennen stonden onder tot boven de enkels. Wat omlopen of op blote voeten!
Door Hans

3 maart 2023   

foto
Reactie
Op een koude winterdag deze mooie route gelopen met veel rust en stilte momenten.
Genieten!
Door Niek Sanders

26 november 2022   

Reactie
Het is altijd mooi om in dit gebied te wandelen. Als je bij Lennisheuvel begint heb je halverwege de route horeca.
Door Tineke

22 maart 2022   

foto
Reactie
Wat een ontzettend mooie route is dit!! Langs de kronkelige Rosep en de Beerze met z’n vistrappen. Ook langs diverse prachtige vennen en over mooie heidestukken. Van begin tot eind genoten, bedankt!

Door Sonja

21 november 2021   

Reactie
Met de GPS op pad, en eerlijk we hebben beide genoten van deze prachtige wandeltocht van ±16 km. Heel afwisselend en genietend van de rust, en daarom ook een echter aanrader.
Door Vader en zoon

15 augustus 2021   

foto
Reactie
Deze wandeling is in elk jaargetijde heel erg mooi, maar als de heide bloeit is het echt een buitencategorie. Dit is één van de mooiste natuurgebieden in Nederland. De wandeling laat alle mooie aspecten van het gebied zien, neem de tijd om te genieten.
Door Sandra Kersbergen

3 april 2021   

Reactie
Schitterende wandeling op een stralende dag! We zijn wel tot twee keer toe verkeerd gelopen bij de inkorting, maar wat bleek? Wij hadden de oude beschrijving mee van vorig jaar.
Door Dorien

4 februari 2021   

foto
Reactie
Na exact 3 jaar liepen we mét zon. Wat een feest! Vanaf het hoge bankje uitzicht op ven, dennen, pijpenstro en gagel. Het deels onder water staande pad langs de Rosep lieten we links liggen, een omtrekkend ommetje bracht ons weer bij het startpunt.
Door Harm en Tiny

30 augustus 2020   

Reactie
Geweldige route met een groot aantal vennen en prachtige vergezichten op de heide. Grote aanbeveling.
Door D. v. D.

14 juni 2020   

Reactie
Wat een prachtig stuk Nederland! We raakten de route even een stukje kwijt, omdat we een omtrekkende beweging om een grote hoeveelheid runderen moesten maken. Deze wandeling is echt een aanrader!
Door Susan

9 november 2019   

Reactie
Prachtige en afwisselende wandeling!
Door Gerda

23 augustus 2019   

foto
Reactie
Ronduit schitterende wandeling! We waren hier ca. 15 jaar geleden op een drukke zondag en je ziet hoe droog het landschap in de tijd geworden is. De heide bloeide echter prachtig dankzij de recente regenbuien. Erg genoten!
Door Jose en Rob

11 augustus 2019   

Reactie
Op een zomerse, zonnige zondagmorgen hebben we deze route weer gelopen. Het was prachtig : de heide stond in volle bloei en de stilte zong je toe. Wat wil je dan nog meer met zo'n mooie route ? Wat is ons landje toch mooi !
Door Loes en Theo van den Dool

26 mei 2018   

foto
Reactie
Vandaag onder een stalend zonnetje deze prachtige pool wandeling gelopen, die je echt alle facetten van de Kampina laat zien. Een echte Dwars dur de Kampina.
Door Franske

8 februari 2018   

foto
Reactie
Zelfs als de zon (toch) verstek laat gaan, is deze route zó mooi, dat we direct besluiten hem nog eens te lopen mét zon. Met een vliesje ijs op de vennen, de gagel die rood kleurt, de dromerige Rosep, beamen wat op de bank staat: Ik bof, ik ben...
Door Harm en Tiny

13 augustus 2017   

Reactie
Het is en blijft een schitterende tocht, ook al zie je in de loop der jaren het percentage van de hei afnemen. De tocht laat echt alle mooie plekjes van de Kampina zien en dat kan in elk seizoen.
Door Loes en Theo van den Dool

23 oktober 2016   

foto
Reactie
Pittig en lastig door mul zand en veel boomwortels. Verder een prachtig gebied met mooie plaatjes voor een foto. 100 % over onverharde paden. Erg afwisselend.
Door Aloys - Loes Soullié

23 september 2016   

foto
Reactie
Vandaag onder een stralend zonnetje weer erg genoten van deze poolwandeling langs de prachtige vennen en de vele doorkijkjes. Ook de meanderende Beerze met zijn vele vistrappen is erg mooi. Een regelrechte aanrader.
Door Suske

23 september 2016   

foto
Reactie
Vandaag deze route voor de zoveelste keer gelopen en steeds weer lijkt het nieuw en is het weer volop genieten van de Brabantse bossen, heide en vennen, van de rust en de stilte. De foto geeft maar een kleine indruk, in het echt is het nog mooier.
Door Gerard

23 september 2016   

foto
Reactie
Iedere wandeling die ik heb gemaakt is schitterend. Blij dat ik lid ben, vind het meer dan de moeite waard. Als ik in de gelegenheid ben, loop ik weer een route mee. Ook afgelopen vrijdag was het een mooie en gezellige wandeling.
Door Frank Kooij

17 januari 2016   

foto
Reactie
Afwisselende route langs vennen over de heide en door bossen van een, in alle seizoenen, prachtig gebied. Onderweg een zeldzame klapekster mogen spotten. Weer volop genoten !!
Door Ruud en Toos

8 januari 2016   

foto
Reactie
Met vrienden vandaag deze wandeling gelopen onder een stralende januari-zon. Door omstandigheden de verkorte route gekozen, plm 10 km, prachtig! Bossen, vennen, rust en stilte, wat wil een mens nog meer ...
Door Geert

23 augustus 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door dit schitterend stukje natuur in Brabant. Vooral de stukken over de bloeiende heide, langs De Beerze en Rozep waren prachtig. Een van de mooiste routes die wij in Brabant hebben gelopen.
Door Nicole

24 april 2015   

Reactie
Afgelopen vrijdag deze prachtige route gelopen, het weer was perfect om te lopen. En het is zo mooi op de Kampina ook als de heide niet bloeit en op een doordeweekse dag is het er ook heerlijk rustig.
Door Ton en Aly

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"