Gat van Roels

wandelroute - 13 km of 17 km

Wandelen ten zuidoosten van Eindhoven. De bossen, heide en vennen van Zuidoost-Brabant tonen zich op zijn best op deze wandeling. U start op de Somerense heide, waar enige jaren geleden het recreatieproject Keelven tot stand is gekomen. Er is een trimbaan, zwemvijver en een rolstoelpad. Bij goed weer mag u wel wat drukte verwachten. Daarna voert de wandeling u door natuurgebied de Lange Bleek, met een mooi heideveld dat wel wat van een savanne weg heeft. Het is hier veel stiller: er worden vooral aan de bosrand geregeld reeën gespot. Op het laatste stuk van de wandeling, geniet u van de vergezichten over de Strabrechtse heide, een van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Nederland. De verkorte route slaat dit stuk over. De wandeling maakt voor het grootste deel gebruik van onverharde paden. Soms hebt u de keus, als er een zandpad naast het verharde pad loopt. Wandelen ten zuidoosten van Eindhoven.

Praktische informatie

De auto kunt u gratis parkeren.
Bij het startpunt vindt u Boscafé de Soete Inval, elke dag open van 10 tot 19 uur. U kunt er terecht voor een kop koffie of een lunch. Maar ook voor een uitgebreidere maaltijd is het een prima plek.
Onderweg is geen horeca. Wel staan er op het eerste en laatste stuk van de route regelmatig bankjes. Ook in natte tijden is de route goed begaanbaar. Een stukje loopt over een mountainbike pad - geef de tegemoetkomende fietsers de ruimte.

Startpunt Gat van Roels

Parkeerplaats Someren Heeze
Bosrandweg 6
5711 RJ Someren

coördinaten: N51.38310 E5.65732
Met dank aan de routemaker(s) Rien de Schipper en aan de controleur(s) Niek Sanders.

16 reacties

30 april 2024   

foto
Reactie
Mooie wandeling langs vennen, heide, smalle bospaden met het geluid van vele vogels en op de achtergrond de koekoek.
Door Freek Jansen

8 september 2023   

foto
Reactie
Mooie natuurwandeling op een zeer warme septemberdag!
Door Niek Sanders

6 april 2022   

Reactie
Deze voor het eerst gelopen: mooie afwisselende en boeiende route met veel rustgevende stiltes.
Lijkt me goed om in elk seizoen te gaan herbeleven.
Dank aan route-samensteller!
Door Willie-man Jacobs

13 maart 2022   

foto
Reactie
We hebben deze zeer gevarieerde route al vaker met GPS gelopen en is voor alle seizoenen geschikt. Je kunt genieten van bos, heide, volle vennen, Schotse Hooglanders en fluitende vogels. De wandeling is merendeels over onverharde paden.
Door Netty en Jeanne

2 september 2021   

foto
Reactie
Donderdag 2 september deze prachtige route gelopen met mijn vrouw, dochter en kleinzoontje. Heel veel mooie eenmanspaadjes. Mooie vennen met rondom bloeiende heide. Strabrechtse heide viel beetje tegen. Veel gras. Grote pluim voor routemaker.
Door Fam. M.F. Sinke

25 april 2021   

Reactie
Mooie afwisselende route.
Door Fam. Marijnissen

3 maart 2021   

Reactie
13 km route gelopen. Mooie afwisselende route, met bossen, heide, vennen en Galloway runderen.
Door Bas van Deelen

23 januari 2021   

Reactie
Prachtige wandeling en wij verkorten zelf: linker lus niet en de heide lus wel. Leuke kleine paadjes en mooie vennen. Koffie to go en ander lekkers bij start en finish! Na drukke parkeerplek geen last van drukte gelukkig.
Door Be en Suus

28 november 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling, erg afwisselend. Nauwelijks verharde weg gelopen. Mooie parkeerplek ook trouwens. Eventueel is de route makkelijk op verschillende plekken in te korten als u zou willen.
Door Ans en Alex van Doornmalen

19 juli 2020   

foto
Reactie
Een goed doordachte route. Kronkelende paadjes door het bos en regelmatig een open vlakte bij een van de vele vennen in dit gebied. En dan heb je ter afwisseling weids uitzicht. Meestal staat er een bankje om te mogen genieten van de mooie omgeving.
Door Lenie

19 juli 2020   

foto
Reactie
Vandaag eens mee met de wandelpool. Een aanrader deze route. Elke keer weer, met nu de verlenging. Voor herhaling vatbaar. Zelfs het kalere deel de" Savanne" is mooi aan het worden en hoort er gewoon bij. Horeca is gezellig bij start en eindpunt.
Door Wilma

24 mei 2020   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling over soms kleine paadjes die je anders nooit gevolgd zou hebben. Prachtige vennen en heerlijk rustig.
Door Berno Reitsma

17 mei 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling langs prachtige Brabantse vennen. Op deze zondag behoorlijk druk met wandelaars, maar de afstand was goed te houden. Duidelijke routebeschrijving. Het stukje “savanne” is ietwat droog en kleurloos.... Maar verder hebben we genoten!
Door Jan

3 mei 2020   

foto
Reactie
Heerlijk rustige wandeling. Zeer gevarieerd in landschap en mooie vennen die nu goed gevuld zijn. De routebeschrijving is evenals de route op gps perfect beschreven. Regelmatig een bankje voor een kleine pauze met mooi uitzicht en vogelgezang.
Door Wilma

2 april 2020   

foto
Reactie
Een heerlijke, gevarieerde route met leuke kronkelende eenmanspaadjes en heel veel vennen met af en toe een mooi knuppelpad, hier en daar wat schotse hooglanders, Canadese ganzen en zelfs een hertje gespot.
Door Margriet Spanjaard

2 april 2020   

foto
Reactie
Schitterende wandeling! Mooie heide, bossen en vennen. Echt mooi Brabant.
Door EvertJan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"