Gooise Bergen

wandelroute - 15 km

Nederland dankt alle mooie natuur op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug aan de stuwwal die tijdens de voorlaatste ijstijd gevormd werd. De uitloper van deze wal is het Gooi. Een bijzonder kenmerk van het Gooi zijn de ‘bergen’ die op zeer onverwachte plekken voorkomen. Hun hoogte varieert van 9 tot 36,4m. Naast de bergen blinkt deze wandelroute uit in mooie bosgebiedjes die door heideveldjes en akkertjes afgewisseld worden.

U wandelt voornamelijk over onverharde paden en leuke slingerpaadjes.

Praktische informatie

De parkeerplaats is aan het eind van het bochtige asfaltweggetje Fazantweg (dat overgaat in Oud Huizerweg). Omdat dit terrein nabij Oud Huizerweg 22 is is het voor sommige navigatieapparatuur handiger dat adres in te voeren.
Café en Theehuis Bos & Hei treft u al snel na de start aan. Op ongeveer 1/3 van de route komt u langs Restaurant De Eendracht Blaricum. Beide zijn elke dag geopend.
Met bus 107 van Connexxion is de route vanaf halte De Trappenberg bereikbaar.

Startpunt Gooise Bergen

Parkeerplaats Nimmerdor
Oud Huizerweg
1411 GZ Naarden

coördinaten: N52.30540 E5.21516
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Janny van Rossen.

8 reacties

14 maart 2024   

foto
Reactie
Vanaf de heide bij de Tafelberg wordt de route echt mooi. De doorkijkjes naar het Gooimeer zijn verrassend! Het was een zonnige lentedag, zelfs warm doordat je heel beschut loopt. Minpuntje: er moeten veel verkeerswegen overgestoken worden...
Door Janny van Rossen

14 juli 2021   

foto
Reactie
Zeer afwisselende route. Met die "bergen" valt het wel mee.
Door Ward Habets

24 februari 2019   

foto
Reactie
Leuke en afwisselende route, met afwisseling tussen bos en hei en veel vogels.
Door Van den Berg

19 februari 2019   

foto
Reactie
Wat een prachtige afwisselende route in het Gooi. Maar bovendien: wat een feest om deze route te lopen. En dat komt door de heldere eenduidige beschrijving. Dat is zo prettig. Klasse Mirjam! Dank!
Door Bart Bruins Slot

12 januari 2018   

foto
Reactie
Bij start een beetje mistige januaridag, geen wind, veel stilte, heidevelden, doorkijkjes naar Gooimeer, prachtige beukenlanen met hele oude bomen, soms met mooie vergroeiingen, leuke smalle paden. Bedankt Mirjam, het was een topdag!
Door Thea Ackema

14 november 2016   

foto
Reactie
Helaas geen zon vandaag, maar nog wel veel herfstkleuren en af en toe wat paddenstoelen. Een mooie, gevarieerde wandeling door de bossen, over de heide en langs open velden. En natuurlijk de Gooise Bergen!
Door Mieke Timmer

6 mei 2016   

Reactie
Een mooie afwisselende route met onverwachte prachtige stukjes natuur. Duidelijk beschreven route die je netjes door het Gooi geleid. Een aanrader voor de vogelspotters.
Door Marion en Fred den Hertog

7 maart 2015   

Reactie
Mooie wandeling in afwisselend landschap. Nadeel vonden we dat we te veel loslopende honden tegen kwamen en ongeveer 4 keer een drukke weg over moesten steken. Foto's en een verslag zijn terug te zien op www.mirandavanderleek.blogspot.com
Door José en Miranda

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"