Schans en Linies bij Terheijden

16 km

Startpunt

Kleine Schans
Haven
4844 DB Terheijden

coördinaten: N51.64260 E4.74579

Introductie

De wandeling voert u door een gebied met schansen en linies, oude verdedigingswerken van de Zuiderwaterlinie. Terheijden is een vriendelijk stadje met een leuke haven, maar het heeft een serieus oorlogsverleden. De Kleine Schans, de Linies van Den Hout en de Munnikenhof zijn gerestaureerd en omgetoverd tot een aantrekkelijk wandellandschap. Onderweg passeert u het brinkdorp Den Hout met een heilige eik. Bij de finish vlak vóór de haven kunt u nog aanleggen bij café De Harmonie.

Praktische informatie

Horeca onderweg:
De openingstijden van het Pannekoeckershuys Koeckers in Den Hout staan op de website.
Er zijn diverse cafés in Terheijden (De Harmonie) en in Den Hout.
U kunt vanaf Den Hout naar de Heilige Eik wandelen, heen en terug 1,6km.
Voor informatie over Kleine Schans en linies Den Hout en Munnikenhof zie Zuiderwaterlinie en Stichting Menno van Coehoorn.

Afhankelijk van de windrichting kan het zijn dat u tijdens de wandeling last heeft van verkeersgeluiden.
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

5 reacties

3 april 2022   

Reactie
Een saaie wandeling met vooral veel verhard wegdek en onaantrekkelijke vergezichten. Alleen de schans aan het begin was wel aardig, de linies waren qua schouwspel te verwaarlozen. En vrijwel overal was het verkeer te horen/zien.
Door Robert

28 december 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende routes met historische stukken. Mooie open landschappen en verrassende kleine paadjes en veel water her en der. Door verkeerslawaai 1 ster minder.
Door Evert Jan

24 maart 2018   

Reactie
Een boeiende wandeling door het relatief onbekende gebied van de Zuiderwaterlinie, de pendant van de Hollandse waterlinie. Er is veel natuur te genieten en de oude liniedijkjes zijn juweeltjes om te lopen. We hebben enorm genoten van deze tocht.
Door Loes en Theo van den Dool

1 oktober 2016   

foto
Reactie
Verrassende wandeling door toch wel bekend gebied. Sommige stukken zijn 'saai' en is het even doorbikkelen, maar worden afgewisseld met mooie stukjes natuur en de verrassende linie.
Door Kees en Nicole

16 mei 2016   

foto
Reactie
Verrassend afwisselende route door leuke Brabantse dorpen, een mooi oud polderlandschap en over oude verdedigingswerken. Weidse vergezichten afgewisseld met intieme bospaadjes. Alleen jammer dat de A59 zo vaak te horen en te zien is.
Door Marien

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"