Kwakelse Krakeling

wandelroute - 14 km

De 'kronkelige' Kwakelse Krakeling is een wandeling die u leidt naar een paar bijzondere plekjes in de omgeving van Uithoorn. Na de start bent u al snel op de twee kilometer lange dijk van de Vuurlinie, een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De route komt langs het Fort aan de Drecht en gaat over het jaagpad langs de brede rivier de Amstel. Dan steekt u via een park door naar het Zijdelmeer, een natuurgebiedje aan de rand van Uithoorn. Langs de rand van de Uithoornse Polder wandelt u door een nieuwe Kwakelse woonwijk naar de vroegere verbindingsweg tussen Uithoorn en De Kwakel. Over de Boterdijk keert u terug naar het startpunt.
Afhankelijk van de windrichting kunt u soms last hebben van stijgende vliegtuigen.

Praktische informatie

De frequentie van de buslijn naar het starpunt is niet hoog.
Bij de bushalte is een kleine parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren.

In Uithoorn komt u langs Hotel restaurant Het Rechthuis, dagelijks geopend vanaf 9 uur. Verderop kunt u bij Grande Brasserie Sjiek aan de Amstel dagelijks terecht vanaf 11 uur.
Aan het Zijdelmeer ligt Hotel Lakeside met Restaurant Lakeside, het heeft een terras aan het meer. Wilt u er zeker van zijn of het restaurant open is, bel dan vooraf: 0297-566332.

Startpunt Kwakelse Krakeling

Bushalte RK Kerk
Kerklaan 22
1424 BK De Kwakel

coördinaten: N52.23880 E4.79394
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

4 reacties

2 augustus 2020   

foto
Reactie
Mhwoahh. Als je van aangeharkte buitenwijken houdt, is dit prima, maar van alle Mooiste Routes die we gelopen hebben, is dit een van de mindere. Er zitten wel mooie stukjes tussen maar ook veel saaie verbindingen door woonwijken.
Door Jan en Liesbeth

14 juni 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met veel variatie. We hebben weer genoten! En ... omdat het weer mag, een lekker biertje gedronken op het terras van Het Rechthuis met een fantastisch uitzicht over de Amstel.
Door Hans en Els

16 juni 2018   

foto
Reactie
Boeiend om tijdens deze wandeling de gevarieerde omgeving van Uithoorn te verkennen. Fraaie natuurgebiedjes, de aansprekende Amstel, maar ook levendige en moderne woonwijken. Een prettige, en ook verrassende ervaring.
Door Piet Laan

12 december 2016   

foto
Reactie
Een wandeling als deze is op een mistige dag prima te doen. De Amstel komt bepaald mysterieus over. Het hele gedeelte langs het Zijdelmeer is prachtig. Wel een beetje jammer van de vele bebouwing onderweg.
Door Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"