Hazenpeper

fietsroute - 39 km

Hazenpeper is een afwisselende fietstocht, die begint en eindigt vlakbij het oude vestingstadje Elburg, ooit een belangrijke vissershaven aan de Zuiderzee. De route leidt u over de dijk met uitzicht over het Drontermeer langs historische landerijen en natuurgebieden. U ontdekt gehuchtjes met oude boerderijen en keert via de bosrijke Veluwerand weer terug naar het startpunt.

Praktische informatie

In het vestingstadje Elburg vindt u een aantal horecagelegenheden.
Onderweg komt u een aantal Rustpunten tegen. Dit zijn plekken waar u even kunt zitten en iets kunt drinken. Meestal kunt u het zelf inschenken en staat er een kistje om het geld in te doen.

In Elburg kunt u de volgende musea bezoeken: Museum Elburg, Museumsmederij De Hoefhamer en Het Nationaal Orgelmuseum.
Via de linkjes komt u bij de openingstijden.

Startpunt Hazenpeper

P Het Schootsveld
Zwolscheweg, tegenover huisnr. 1
8081 CG Elburg

coördinaten: N52.44630 E5.83751
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jager, Hans Beumer en Lenny Beumer en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

5 reacties

6 mei 2024   

foto
Reactie
Mooie tocht beginnend en eindigend bij de prachtige hanzestad Elburg. Van dit oude stadje is gelukkig nog veel bewaard gebleven. Daarna gingen we veelal door oude polders met boerderijen op terpen. Ook veel bloemen en vogels gezien.
Door Joke en Jaap

16 maart 2022   

foto
Reactie
Na 6 jaar deze route nog eens gefietst. Het blijft mooi. Veel vogels en ganzen. En zo vroeg in het voorjaar ook al lammetjes.
Door Lenny en Hans Beumer

20 september 2020   

foto
Reactie
De route loopt door het prachtige Elburg. Het 1e stuk over de dijk was pittig door stevige wind tegen. Daarna werd de route alleen maar mooier. Heerlijk koffie gedronken bij het theehuis in de boerderij op het landgoed van huis Zwaluwenburg.
Door Cora Vermeer-van Hunen

21 juli 2016   

Reactie
Elburg is een plaatje. Het stuk tussen Elburg en 't Loo voert langs het Randmeer en door weidelandschap. Het stuk tussen 't Loo en Elburg door fraai boslandschap. De Fantasietuin is een leuk koffieadresje, een van de zeer weinige onderweg.
Door Annie en Ben van Lochem

5 mei 2016   

Reactie
Eindelijk mooi weer en dan deze route in het zonnetje. Echt een feest op Bevrijdingsdag om deze gevarieerde route te fietsen. In Elburg heel gezellig op de terrassen.
Door Lenny en Hans Beumer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"