Onderlaatse Laak

wandelroute - 11 km

De Onderlaatse Laak is een prachtige natuurrijke wandeling, vrijwel geheel over onverharde wegen en paden. Vanuit het Grote Veld loopt u via het Waliën naar het opnieuw ingerichte beekdal van de Onderlaatse Laak. Na een uitstapje over het landgoed Hackfort, keert u via het beekdal terug naar het Grote Veld. U ontdekt zowel het besloten bos als het open landschap van het beekdal. Onderweg zijn regelmatig bankjes om even van het landschap te genieten.

Praktische informatie

Het startpunt is gelegen aan de N346, circa 5km ten noorden van Vorden.

Aan het begin-/eindpunt is een zogenaamd Rustpunt, een plek om even op adem te komen en tegen een kleine bijdrage en op basis van zelfbediening iets te nuttigen. Het Rustpunt is beperkt geopend.

In natte tijden kan de omgeving van de Onderlaatse Laak drassig en slecht toegankelijk zijn.

De wandeling Onderlaatse Laak is een verkorte versie van de route De Grote Veldtocht (16 km). Wilt u langer wandelen in dit gebied, kies dan die route.

Startpunt Onderlaatse Laak

Parkeerplaats De Heidepol
Heidepolweg 2
7251 HT Vorden

coördinaten: N52.13450 E6.32565
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

1 reactie

27 april 2024   

foto
Reactie
Typisch Achterhoek: 11 kilometer door maar liefst drie verschillende natuurgebieden, met elk een eigen sfeer! De pinksterbloemen waren al uitgebloeid op deze koningsdag maar er blijft genoeg te bewonderen in een permanent koninklijke rust.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"