De Marke van Loenen

wandelroute - 16 km

Tijdens deze tocht wandelt u het grootste deel over de voormalige 'marke van Loenen', een gebied dat eeuwenlang gebruikt en beheerd werd door de boeren die hier woonden. Het is een glooiend gebied met gevarieerde bossen en golvende heidevelden. Met name op de Zilvense Heide kunt u genieten van schitterende vergezichten.

Praktische informatie

Het startpunt van de route is met bus 43 uit Apeldoorn of Arnhem bereikbaar. Stap uit bij halte Bruisbeek.
Bij het startpunt vindt u Hotel Loenermark, dagelijks geopend vanaf 9.30 uur.

Heeft u genoten van deze wandeling? De tocht valt voor een deel samen met de tweedaagse route Over oude Veluwse Paden, dus als u de smaak te pakken heeft ...

Startpunt De Marke van Loenen

Hotel De Loenermark
Eerbeekseweg 4
7371 CG Loenen

coördinaten: N52.11587 E6.01741
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

20 reacties

11 april 2024   

Reactie
Wat een prachtige wandeling. We gaan deze tocht nog een keer lopen!
Door Cornelieke en Joke

20 april 2023   

foto
Reactie
Een geweldig mooie route! Heeft alles in zich. En ook nog heel stil op een doordeweekse dag buiten het hoogseizoen. Aanrader!
Door Tineke en Mike Hirschler

22 februari 2023   

foto
Reactie
Mooi weer, Prachtige route. Goede paden. Voldoende banken om even te zitten en de omgeving in je op te nemen. Prima beschrijving, De koffie met appelnotentaart van hotel Loenermark maakte het genieten compleet.
Door Annie en Ben van Lochem

19 september 2021   

foto
Reactie
In één woord: GEWELDIG ❤️
Door Marian en Harry

30 augustus 2021   

Reactie
Het bestaat nog: absolute stilte! Te vinden op de Loenermark. In combinatie met de bloeiende heide en de prachtige diversiteit aan bomen was dit de ultieme wandel-beleving.
Door Wil

17 augustus 2021   

Reactie
Prachtige route met veel kleuren paars. Grote en kleine heide veldjes op weg naar de Zilvense heide. Heuvelachtig terrein met fraaie vergezichten en verrassende doorsteekjes. Ondanks het wat druilerige weer erg genoten.
Door Bert van der Knaap

5 augustus 2021   

foto
Reactie
Een briljantje. Zeker nu de heide begint te kleuren is dit een route die de komende weken absoluut door veel wandelaars hoog op het voorkeurslijstje moet staan. Was vandaag heerlijk rustig dus veel wild gezien.
Door Marion en Fred

3 mei 2021   

Reactie
Ik heb genoten van deze schitterende afwisselende wandeling. Prachtige vergezichten. Nu kwam ik er achter dat Nederland ook plekken heeft waar je het verkeer niet hoort en er geen horizonvervuiling is. De wandeling is uitstekend beschreven.
Door Bert van der Kroon

18 november 2020   

foto
Reactie
Gisteren op een zonnige dag deze route gewandeld met Ineke K. Een lariksbos (foto), vergezichten, bos, heide en een schaapskooi zijn leuke punten van deze route. Ook schijnt er een wildscherm te zijn.
Door Ad van Heuven

25 juli 2020   

Reactie
Prachtige afwisselende wandeling door bos, over heide en zand. Mooie eenmanspaadjes. Een aanrader.
Door Gerard en Carla

18 juli 2020   

Reactie
Mooie route om te lopen en vooral de hoogteverschillen. Het is net of je in het buitenland op vakantie bent. Startpunt is ook een goede locatie om 's avonds te eten.
Door Sjaak

7 mei 2020   

Reactie
Wat een prachtige route! En wat een mooie vergezichten. Afwisseling van bos en open landschap. Zeker voor herhaling vatbaar!
Door Patricia

18 maart 2020   

foto
Reactie
Wat een schitterende wandeling door bos en hei in een glooiend landschap. In deze coronatijden des te meer de moeite waard!
Door Peet Valstar

26 januari 2020   

foto
Reactie
Deze wandeling is op en top genieten! Leuke paadjes over de glooiende hei met prachtige vergezichten. Met het zonnetje van vandaag was er mooi licht. Wat zal het hier mooi zijn als de hei bloeit.
Door Mieke

20 september 2018   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw, (volwassen zoon en dochter) en een kleinkind deze prachtige route gelopen. Erg afwisselend met hei en bos. Mooie vergezichten. Af en toe mooie eenmanspaadjes. Een route om vaker te lopen. Grote pluim voor routemakers.
Door Fam. M.F. Sinke

11 mei 2018   

Reactie
Geweldig mooie afwisselende route.
Door Herman en Els

24 februari 2018   

foto
Reactie
We hebben deze route gelopen op een koude, zonnige winterdag. Het is een prachtige afwisselende wandeling door een schitterend gebied. Mooie vergezichten over de glooiende hei en ook fraaie stukken door het bos. Een echte aanrader!
Door Agnes en Jan Disco

12 maart 2017   

foto
Reactie
Zeer afwisselende wandeling door bos, open gebied, heide. En dat alles op een prachtige voorjaarsdag. Jeroen, bedankt!
Door Thea Ackema

6 december 2016   

Reactie
Prachtige zonnige dag, na een nacht met flinke nachtvorst. Prachtige route.
Zeer duidelijke handleiding. Complimenten voor degenen die de route hebben uitgezet en degenen die de route onderhouden.
Door Paul en Angela Uffing

28 november 2016   

foto
Reactie
Een stralende dag, blauwe lucht en in de schaduw zit het rijp aan de planten. De hele wandeling was genieten. Het is zeker een aanrader om deze tocht te lopen, ongeacht het jaargetijde.
Door Peter en Tineke de Graaf

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"