Hof te Dieren

wandelroute - 13 km

Hof te Dieren is een 1000 hectare groot Landgoed op de Veluwezoom ten westen van Dieren. Het is ook de naam van een kwekerij en een wijngaard en bovenal de naam van een jachtslot-lusthof van de Oranjes, dat er helaas niet meer staat. De wandeling begint in het oude gedeelte van Dieren langs de IJssel en loopt vandaar langs de nog bestaande tuinmuren naar het bijzondere dorp Ellecom. Via Ellecom wandelt u door de bossen van het Hof te Dieren met een uitstapje naar de Carolinahoeve. Door de oude koninklijke bossen gaat het weer terug naar Dieren, maar niet voordat u op de veertiensprong van het sterrenbos de juiste richting gevonden hebt.

Praktische informatie

Horeca onderweg: dichtbij het startpunt is het petit café De Oranjerie in het Carolinapark. Dit is op wo t/m zo geopend vanaf 10 uur. Vanaf de Dierense Toren loopt u zo het park in. De Oranjerie zit na 90m aan de rechterkant.
Bakker Samberg, in Ellecom voor een kopje koffie en taart, halverwege de route komt u langs De Carolinahoeve en bij terugkomst in Dieren op het zogenaamde horecaplein: De Burgemeester van Dieren, Gino’s Pizzeria en IJs salon Sol.

Startpunt Hof te Dieren

Parkeerplaats Villa Veertien
Aan 't Veer 4
6953 BJ Dieren

coördinaten: N52.04220 E6.10999
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

8 reacties

27 juni 2023   

foto
Reactie
Mooi gebied, rust en ruimte. Fantastische beuken met schaduw en koelte. Zelfs een paar damherten gezien. Mooi fris groen en veel vogels. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

8 december 2021   

foto
Reactie
Alweer een enthousiaste winterwandelaar! In voor- en najaar zullen de gevarieerde uitzichten en de uitgestrekte beukenbossen op deze route weer voor een heel andere sfeer zorgen. Dus ik kom zeker terug!
Door Ria

22 maart 2019   

Reactie
Mooie route, eerst door Dieren met leuke pleintjes en een heel leuk winkeltje. Je kunt daar ook lekker koffie drinken. Daarna door de mooie bossen van de Veluwezoom.
Door Giny

3 januari 2019   

foto
Reactie
Leuk om door Dieren en Ellecom te lopen. Ik vond de bossen wat weinig afwisselend met al die beukenlanen. Het ijshaar was helaas alweer verdwenen. De 14-sprong was wel bijzonder. Helaas werd de rust verstoord door een grote bladblazer midden in het bos!
Door Marien

14 december 2018   

foto
Reactie
Met een gezellige groep wandelpoolers deze nieuwe route gelopen. Door het leuke Ellecom gelopen en een ommetje langs kasteel Middachten gemaakt. Verder door de winterbossen. Heel bijzonder was dat overal in het bos ijshaar te zien is.
Door Henk

14 november 2018   

foto
Reactie
Start bij de IJssel. Stappen door de herfstbladeren van de Veluwezoom. Na een verdiende pauze de juiste route weer oppakken op de Carolineberg in het sterrenbos. Sfeervolle horeca. Fraaie route, ideaal weer en prettig gezelschap: de maximale score!
Door Adri Jansen

19 oktober 2018   

foto
Reactie
Een erg afwisselende wandeling met mooie riviergezichten, prachtige historische gebouwen en de mooiste lanen van Hof te Dieren. Te veel hoogtepunten om op te noemen. Weer een echte mooisteroute-wandeling.
Door Marion en Fred

16 oktober 2018   

foto
Reactie
Het Hof te Dieren wordt een jachthuis genoemd, maar als je de gravure ziet, lijkt het meer een paleis. Het brandde in 1795 helemaal af, toen de Franse troepen van na de Franse revolutie er gelegerd waren.
Door Henk

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"