De Markgraven

wandelroute - 14 km of 20 km

De wandeling volgt de 12km lange beek Markgraven, die ten noordoosten van Tubbergen begint, over een afstand van 8km. De route passeert het punt bij Almelo waar de beek uitstroomt in het Lateraalkanaal, dat op zijn beurt de verbinding vormt tussen de beek Loolee en het Almelo-Nordhornkanaal. De route slingert om de beek en door het boerenland in de omgeving. Hij gaat door landgoed Schultenwolde, een ruig veen- en heidegebied met een pingoruïne en een rietven, kort geleden weer opengesteld na een ingrijpende herinrichting. U wandelt over schouwpaden, bospaadjes, zandwegen en hier en daar een stukje verbindend asfalt.

Praktische informatie

De route is met het OV goed te bereiken vanaf Centraal Station Almelo. Neem de bus richting Overdinkel en stap uit in Harbrinkhoek, halte Kampkuiper.
Horeca is er alleen bij het startpunt Bistro Kampkuiper.
Er is ook een inkorting van 16km mogelijk.
Na 8km en 13km zijn er mooie picknickplaatsen (20km-route). Op de 14km-route wordt de tweede picknick na 7km bereikt en op de 16km-route na 10km. Onderweg zijn veel bankjes.

Startpunt De Markgraven

Bistro Kampkuiper
Almeloseweg 113
7615 NA Harbrinkhoek

coördinaten: N52.38540 E6.72508
Met dank aan de routemaker(s) Hans Gouman en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

6 reacties

16 juli 2024   

foto
Reactie
Mooie wandeling langs de Markgraven en een verrassend mooi lateraal kanaal. Kers op de taart vind ik wel de pingoruine en het rietven.
Door Hans Hokke

15 oktober 2022   

foto
Reactie
Op deze sombere dag was het evengoed heerlijk om deze route te wandelen. Natuurlijk was de Markgraven met haar mooie oevers steeds in beeld. Maar ook het boerenland en het ruige landgoed Schultenwolde zijn de moeite waard!
Door Mieke

16 april 2022   

Reactie
Mooie route met glooiende weilanden, akkers waarop o.a. coniferen en lelies worden gekweekt, bos, ven en heide. Op de oevers van de Markgraven naar de juiste pinksterbloem zoekende oranjetipjes gezien. En dit alles op een zonovergoten lentedag!
Door Annie en Ben van Lochem

5 juli 2021   

foto
Reactie
Vandaag hebben we genoten van deze wandeling, hij was heel afwisselend, verrassend. Prachtige stukken langs de beek, heel mooi stuk door het hondenven, als toetje het pad door de varens!
Door Paula

28 mei 2021   

foto
Reactie
Wat een mooie route en nu in dit jaargetijde extra mooi door al die bloemen langs het pad, watervogels met jongen, het gekwetter in de bosjes. Het was genieten! Ik wilde eigenlijk 4,5 ster geven, maar dat kan niet. :-(
Door Janneke

5 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling langs de Markgraven en omliggende natuur. De beekoevers zijn natuurgebiedjes in wording. Landgoed Schultenwolde is een ruig terrein en er gaat een mooi paadje doorheen. Zeer de moeite waard!
Door Aad van Dorp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"