Gelderse Valleiroute

33 km

Startpunt

Parkeerplaats Geldersch Landschap
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede

coördinaten: N52.01940 E5.68010

Introductie

De Geldere Valleiroute is een afwisselende fietstocht door het zuidelijke deel van de Vallei. Het gebied ligt tussen snelwegen en druk bevaren rivieren. U fietst echter over rustige landweggetjes en fietspaden. U kunt genieten van het uitzicht over de uiterwaarden langs de Rijn. Maar ook van de bossen ten oosten van Wageningen en Bennekom.

Praktische informatie

De parkeerplaats bevindt zich tegenover huisnr. 20. Ernaast staat een afsluithek van het Geldersch Landschap.
De route is ook eenvoudig op te pakken vanaf station Ede-Wageningen, Stationsplein 6.

Na ruim 25km komt u langs Hotel-Restaurant Nol in 't Bosch.
Met dank aan de routemaker(s) Klaas Leffring en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

5 reacties

7 februari 2023   

foto
Reactie
Op deze mooie zonnige februaridag, hebben wij deze mooie afwisselende fietstocht gemaakt. We genoten van het vlakke land, gezicht op de rivier en de bossen.
Door Joke en Jaap

22 juli 2022   

foto
Reactie
Leuke gevarieerde fietstocht. Alles zit erin: weilanden, rivierlandschap en de bossen van de Zuid-Veluwe. En niet vergeten even bij de ambachtelijke bakker wat lekkers te kopen.
Door Lenny en Hans Beumer

13 september 2020   

foto
Reactie
Het is heerlijk fietsen langs het prachtige Valleikanaal en daarna langs natuurgebied de Blauwe kamer. Allebei erg mooi. Maar ook de doorsteek terug naar Ede is een leuke route.
Door Mieke

7 oktober 2019   

foto
Reactie
De Binnenveldse Hooilanden worden omgetoverd tot een prachtig gebied! Daar zeven cirkelende ooievaars. Langs het Valleikanaal krijg je zicht op de Grebbeberg en even verder op het unieke reservaat De Blauwe Kamer. Daarna natuur bij de Wageningse Berg.
Door Hans en Mirjam

6 juli 2016   

foto
Reactie
Heerlijk fietsen langs een stukje van het Valleikanaal. Even later over de Grebbedijk met weids uitzicht naar beide kanten.
Door het bos en zelfs langs heidevelden. Een heel afwisselende tocht.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"