Boswachterij St. Anthonis

8 km of 17 km

Startpunt

Parkeerterrein Peelven
Peelvenweg
5841 Oploo

coördinaten: N51.60139 E5.82794

Introductie

Wie boswachterij Sint Anthonis bezoekt, vindt een verrassend gevarieerd landschap met mooie bossen, heidevelden met jeneverbesstruiken en prachtige vliegdennen. Geen landschap hier dat te groot is: bossen, heide, akkers en weilanden wisselen elkaar prachtig af. De grove den bepaalt het gezicht van de boswachterij. In de vorige eeuw zijn ze aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren. Erg rijk aan natuur zijn dit soort bossen niet. Vandaar dat Staatsbosbeheer loofbomen heeft aangeplant. Dennen- en sparrenbossen worden nu afgewisseld door loofbossen van berk en eik. Op de heide grazen Kempische heideschapen en Schotse hooglanders. Zij helpen mee het landschap open te houden. In het heidegebied de Ullingse bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving.

Praktische informatie

Voor het hele gebied geldt dat honden mee mogen, mits aangelijnd.
Halverwege de wandeling is er gelegenheid om te pauzeren bij Restaurant De Heksenboom. Klik op de link voor meer informatie en de openingstijden.

Omdat het startpunt niet aan een weg met huisnummers ligt kan het soms lastig zijn om met de autonavigatie het juiste punt te vinden. Het startpunt is met de auto alléén via de N272 (Gemertseweg) te bereiken.
Voer als adres Gemertseweg 26 Oploo in. Komt u vanuit Gemert dan slaat u circa 170m hiervoor linksaf de Peelvenweg in. Komt u vanuit St. Anthonis dan slaat u circa 170m na huisnr. 26 rechtsaf. De parkeerplaats ligt op circa 300m van de N272.
Met dank aan de routemaker(s) René van den Elsen en Wimke Heisen en aan de controleur(s) Niek Sanders.

11 reacties

28 oktober 2023   

Reactie
Ik heb de korte route gelopen (kleine 9 km) en vooral de rust valt me op. Het aantal andere wandelaars is op deze zaterdagmiddag op 1 hand te tellen. Dit deel van de route is niet heel "mooi" of "bijzonder", maar wel heerlijk om te lopen.
Door Rob

10 juli 2023   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling in een afwisselend gebied. Soms struinen door het hoge gras en brandnetels. Op sommige plekken begint de heide al paars te kleuren. Heerlijk geur van dennenhars.
Door Niek Sanders

19 augustus 2020   

Reactie
Prachtige route. In augustus staat de heide prachtig in bloei. Zoals zoveel routes van deze website is ook deze zonder meer de moeite waard om te wandelen.
Door Mark

27 april 2020   

Reactie
Na dik drie jaar hebben we deze prachtige en afwisselende route nog eens gelopen. Op de warme, zonnige Koningsdag maakte de ontluikende lente deze route nóg mooier!
Door Marien

8 april 2020   

foto
Reactie
Een prachtige afwisselende wandelroute. Bos en heidevelden worden mooi afgewisseld de 17 km is zeker de moeite waard. De routebeschrijving is uitgebreid en je kunt bijna niet fout lopen.
Door Marijke Schaminee

24 januari 2019   

foto
Reactie
Mooie route in de sneeuw. Al wandelend, met alleen de sporen van konijnen en een enkele ree voor je, vergezeld met het tikken van de specht op de achtergrond en het knisperende van de sneeuw onder je voeten... Een fijne wandeling. Wij deden de 8km.
Door Annemieke Van Elst

4 augustus 2018   

Reactie
Prachtige koele bossen en een schitterende bloeiende hei. Wat een ruimte en een rust om van te genieten. De rustplek is erg gezellig.
Door Loes en Theo van den Dool

23 februari 2018   

foto
Reactie
Heuvels, heide en allerlei soorten bos in aangename afwisseling. Spannende stormschade. Gure wind en zonnig blauwe lucht. Schapen en lammetjes. Warme apfelstrudel bij De Heksenboom. Perfectie combinatie voor een mooie wandeldag.
Door Liesbeth en Freek

26 februari 2017   

foto
Reactie
Dit mag met recht een verrassend gevarieerde route heten. Wát een verschillende landschappen op zo'n relatief klein oppervlakte! Ik dacht dat ik de omgeving van St. Anthonis wel kende, maar dit was een grote en prettige verrassing.
Door Marien

19 februari 2017   

Reactie
We hebben lekker gewandeld door een ons nog onbekend bos dicht in de buurt. We namen de korte tocht (8 km). Mooi, maar ik denk dat de 17 km iets afwisselender is. Voor ons nu nog te lang.
Door Annemieke

19 september 2016   

foto
Reactie
Een heerlijke route door een fraai en gevarieerd natuurgebied. Wij hebben er volop van genoten!
Door Louis en Annemarie

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"