Dwars door Zeeuws Land

19 km

Startpunt

NS station Kapelle-Biezelinge
Stationsstraat 4
4421 AK Kapelle

coördinaten: N51.48044 E3.95718

Introductie

De wandeling begint en eindigt in Kapelle (Zeeland) bij het NS station.
U wandelt langs de Franse erebegraafplaats, door Wemeldinge, langs het Kapelse Moer en door het Kapelse bos. Daarbij maakt u regelmatig gebruik van akkerpaadjes, maar een groot deel van de route gaat over rustige, verharde landweggetjes.
De kerk van Kapelle is mooi om te zien en heeft een zeer zeldzame van steen gemetselde spits. Tegenover de kerk op Kerkplein 57 staat het geboortehuis van Annie M.G. Schmidt. Bij het station is een kunstzinnige ondertunneling, met allemaal afbeeldingen en teksten uit haar boeken.
De omgeving van Kapelle kent heel veel fruitboomgaarden, wat een wandeling in het bloesemseizoen en als het fruit aan de bomen hangt helemaal mooi maakt. Maar ook in andere seizoenen is het prachtig wandelen door dit Zeeuwse land.

Praktische informatie

In Kapelle zijn verschillende horecagelegenheden. Horeca is er ook op beperkte tijden in Wemeldinge.
Op verschillende plaatsen onderweg staan bankjes, waarvan er enkele in de tekst genoemd worden.
Stevige schoenen zijn gewenst, evenals een lange broek.
Voor de duidelijkheid wordt in deze wandeling soms gebruik gemaakt van punten van het wandelroutenetwerk.
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) Ruud Mulder.

6 reacties

10 november 2023   

foto
Reactie
Als je een afschuw hebt van verharde paden, dan moet je deze wandeling zeker niet maken. Maar wil je het Zeeuwse land in al zijn facetten opsnuiven dan is deze tocht een aanrader.
Door Ruud Mulder

26 september 2021   

foto
Reactie
Een mooie wandeling vanuit Kapelle. Het geboortedorp van Annie M. G. Schmidt en dat is te zien. Een erg mooi beschilderd tunneltje met teksten van haar en tekeningen van Fiep Westendorp. Ook nog langs de Franse begraafplaats gelopen, indrukwekkend.
Door Jaco en Janet

4 april 2021   

Reactie
Mooie route met veel vergezichten. Onderweg veel grote hazen in de weilanden in groepjes van 2-4 hazen. De bloesem stond in de knop.
Door Marlies en Joost

15 oktober 2020   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling. Verrassende vergezichten, en leuke dorpjes. We hebben genoten.
Door Eugenie en Monique

1 mei 2016   

Reactie
Een mooie afwisselende route in een Hollands landschap met ook vergezichten en een kleine boswandeling. Helaas was de bloesem nog niet volgroeid. De route was uitstekend aangegeven.
Door Frans Delft

25 juni 2015   

foto
Reactie
Een leuke en goed beschreven wandeling. Wie van mooie vergezichten houdt, grote graanakkers en boomgaarden is hier op de juiste plek. Via smalle akkerpaadjes en leuke landbouw weggetjes sturen de routemakers u door het Zeeuwse land.
Door Suske

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"