Stokje Prikken Helvoirtse Heide

wandelroute - 9 km

De wandeling Stokje Prikken Helvoirtse Heide gaat voor een deel door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Het is genieten van het landelijke Brabant. U wandelt door bossen, langs weilanden en akkers, maar ook door stuifzand.
Deze wandeling is speciaal ontwikkeld door een nordic walking instructeur voor nordic walkers, maar uiteraard is deze route ook voor anderen de moeite waard.

Let op: er is in verband met nieuwbouw tijdelijk geen horecagelegenheid bij het startpunt. Heeft u de voorkeur te starten bij een horecagelegenheid start dan vanaf Brasserie Het Verlangen, Guldenberg 12, 5268 KR Helvoirt. Zie routetekst bij nummer 3 en nummer 4 op de routekaart.

Praktische informatie

Brasserie Het Verlangen bij Guldenberg Hotel is dagelijks geopend.

Let op: u loopt op en kruist diverse keren de MTB-route die door de Loonse en Drunense Duinen loopt. Ook maakt u zo nu en dan gebruik van een ruiterpad. Komt u toevallig een ruiter tegen, geef hem/haar dan de ruimte.

Startpunt Stokje Prikken Helvoirtse Heide

Parkeerplaats Margrietweg 9
Margrietweg 9
5268 LW Helvoirt

coördinaten: N51.66160 E5.18448
Met dank aan de routemaker(s) Martin van Briemen en Karin Verbeek en aan de controleur(s) Niek Sanders.

3 reacties

18 april 2024   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende natuurwandeling. Op sommige plaatsen nog behoorlijk wat wateroverlast.
Door Niek Sanders

1 oktober 2015   

Reactie
Leuke wandeling door bos en over heidevelden. Halverwege was een leuk restaurant met terras, met zeer vriendelijke bediening. Meteen werd mij een mogelijkheid geboden mijn hond water te geven en men had heerlijke koffie.
Door Thomas

5 augustus 2015   

foto
Reactie
Gevarieerde zeer goed omschreven wandeling in een prachtig natuurgebied. Na afloop is het goed vertoeven bij het pannenkoekhuis.
Door Patricia

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"