Zomerpolder

10 km of 12 km

Startpunt

Lorijn
Rijksstraatweg 3
3956 CH Leersum

coördinaten: N52.00260 E5.44672

Introductie

Zomerpolder is een afwisselende wandeling, vrijwel geheel over onverharde bos- en graspaden, rond landgoed Zuylestein in de omgeving van Amerongen. Via een moerasbos en het bijzondere gebied Kolland komt u in de uiterwaarden van de Nederrijn uit, de Amerongse Bovenpolder. Het nieuwe natuurgebied is ontwikkeld rond een oude rivierarm, een hank, en is een waar eldorado voor vogels. U heeft een weids uitzicht op de rivier en op het pittoreske Amerongen. Op de terugweg passeert u het van oorsprong veertiende-eeuwse kasteel Zuylestein.

Praktische informatie

Het startpunt is per bus te bereiken: uitstaphalte Galak., Amerongen.

Voor een consumptie kunt u bij de start terecht bij Lorijn, waar u wo-zo vanaf 10 uur terecht kunt.

De wandeling gaat door een laaggelegen gebied en kan drassig zijn. Ook komt u over smalle paadjes omzoomd door lage begroeiing als bramen en brandnetels. Gepaste kleding is dus aan te raden.
In de uiterwaarden moet u verschillende keren over veehekken klimmen. De overstapjes zijn vrij hoog.

De route kan alleen gelopen worden van 1 april tot 1 oktober. Buiten deze data is de Amerongse Bovenpolder niet toegankelijk.
Met dank aan de routemaker(s) Jos Baardemans en aan de controleur(s) Anne-Marie Blomesath.

9 reacties

21 september 2021   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende route. De Amerongse Bovenpolder is een prachtig gedeelte van deze wandeling. Op deze zonnige dag was het (weer) genieten!
Deze route is een aanrader!
Door Ria en Yvonne

2 juni 2021   

Reactie
Wat een mooie route. De Bovenpolder staat vol veldbloemen. En dan de leuke bruggetjes en eenmanspaden. Ik heb genoten. Echt een aanrader.
Door Germa

12 juni 2020   

foto
Reactie
Wat een verrassende uitbreiding van de route over landgoed Kolland met smalle paadjes langs weides en wilgen! Veel mooie eikenlanen. Dat vinden de eikenprocessierupsen helaas ook (lange mouwen!). De zomerse Bovenpolder is nog steeds fantastisch!
Door Harm en Tiny

1 juni 2020   

Reactie
Mooie route, maar niet geschikt om in Coronatijd te lopen. Eenmanspaadjes met tweerichtingsverkeer (ook Klompenpad) zonder uitwijkmogelijkheid en al het klimmen over hekken is niet handig. Hele fles desinfectie gebruikt. Perfect beschreven.
Door Anoniem

8 mei 2020   

foto
Reactie
Een schitterende wandeling door de zomerpolder vol met bloemen en bloeiende struiken. Je geniet op elke meter. Leuke ommetjes langs bosgebieden en weilanden doen je verlangen naar meer. Een wandeling om niet te vergeten en eigenlijk een 10 waard.
Door Loes en Theo van den Dool

15 april 2020   

foto
Reactie
Gestart bij de VVV in Amerongen. De rode paaltjesroute achter het kasteel heen gevolgd en aan de overkant van de Rijnsteeg deze route opgepakt. Mooie Bovenpolder met bloeiend koolzaad langs de dijken en een schitterend landgoed waar we 2 reeën zagen.
Door JvG

22 april 2019   

Reactie
Prachtig! Een weids, groen, onbebouwd gebied met de rivier op de achtergrond. Misschien nog mooier in de lente (meer bloemen, sappiger gras).
Door Rob Biemond

20 augustus 2018   

foto
Reactie
Een korte maar zeker een loop voor meerdere uren. Genieten van het mooie landgoed en het pareltje van Utrecht, de Bovenpolder in Amerongen. Neem je verrekijker mee en geniet va al het moois dat dit gebied te bieden heeft.
Door Marion en Fred

8 juli 2017   

foto
Reactie
Door de Amerongse bovenpolder met zijn vele, door de tand des tijds gevormde, prachtige knotwilgen! Moerasspirea in bloei, uitzicht op de rivier, verrassende waterpartijen en heel veel boerenzwaluwen. Een heerlijke route voor het echte zomergevoel!
Door Tiny en Harm

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"