Knarbos en Wilgenreservaat

8 km of 15 km

Startpunt

Parkeerplaats bij kruising Vogelweg/Knardijk
Knardijk
8218 Lelystad

coördinaten: N52.40637 E5.49624

Introductie

Geen horeca en zelfs geen bankjes treft u in deze wandeling aan. Wat u wel kan overkomen is dat op maar een paar meter afstand luid schreeuwend een buizerd opvliegt.
De route voert door een eenzaam bos- en natuurgebied midden in Flevoland. Naast het unieke wilgenreservaat, komt u in het 15km traject ook door bosgedeeltes waar u in de natuur geïntegreerde kunst aantreft.
Wandelaars met de hond lopen een alternatief van 12km. Zij komen niet door het Wilgenreservaat.

Praktische informatie

Het startpunt vindt u als u uit richting Almere op het kruispunt rechtsaf het klinkerweggetje op gaat. Na 400m daalt u af naar een parkeerplaatsje. Komt u uit richting Lelystad dan zou u linksaf moeten slaan maar dat is verboden. U slaat rechtsaf, keert en steekt Vogelweg rechtdoor over. Aldus bereikt u even verder het parkeerplaatsje. Om dit terreintje te bereiken mag bij het wildrooster het bord verboden voor auto's en honden genegeerd worden.
In een natte periode kunnen de graspaden nogal zompig zijn. Waterdicht schoeisel is dan een must.
Draag zomers een lange broek en lange mouwen in verband met het gevaar voor teken als gras en brandnetels hoog staan.
Afhankelijk van de windrichting kan er wat vliegverkeer zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Govert Schipper.

7 reacties

2 juli 2023   

Reactie
Mooie wandeling door twee verschillende bossen. Wij deden de 8 km.
Wel goed om van tevoren te weten dat het pad door het Knarbos al heel lang niet is gemaaid en je op het moment dus dwars door meer dan een meter hoge distels en brandnetels loopt.
Door Marja

21 april 2020   

foto
Reactie
Met prachtig weer deze route gelopen, ideaal voor het Corona-tijdperk: geen mensen, wel nachtegalen in het Wilgenreservaat! De route is in het noordelijk deel van het Knarbos wel behoorlijk avontuurlijk door stuk gereden paden.
Door Marijke Beumer

31 mei 2019   

foto
Reactie
Bijzonder gebied. Middle of nowhere, agrarisch ingebed en toch echte natuur. Het bosbeheer verandert. De waarschuwing voor teken is niet overbodig. Ik had (eigenwijs) een korte broek en moest drie keer een teek onderscheppen. Toch de moeite waard!
Door Aad van Dorp

27 februari 2019   

Reactie
Een prachtige wandeling, heerlijk rustig, wel wat vliegverkeer inderdaad.
Door Monique

12 mei 2017   

foto
Reactie
Een puur natuur route met uitbundig vogelgezang van o.a. de wielewaal, wegspringende reeën, grazende paarden, bloeiend fluitekruid en een verfrissende plensbui.
Bedankt Mirjam voor deze heerlijke wandeling!
Door Frits Talsma

22 maart 2016   

foto
Reactie
Flevoland!? Dat is toch plat en polder! Maar niet hier, waar een stevig stuk polder aan de ploeg ontsnapte.... Ruim baan voor een indrukwekkend stukje natuur met grazende paarden en pony's en zwermen kramsvogels. Helaas ook sportvliegtuigjes!
Door Ton van Leest

29 december 2015   

foto
Reactie
Geen horeca en bankjes, maar wel heel veel stilte en rust in dit bijzondere stukje natuur te midden van de uitgestrekte akkers van deze polder. Afwisselende wandeling! Bedankt Mirjam!
Door Thea Ackema

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"