Amsterdam anders

wandelroute - 11 km

Neem de tijd om te genieten van deze verrassende wandeling die voor het grootste gedeelte door een ‘ander’ Amsterdam gaat. U komt op plekjes waar de gemiddelde stadswandeling aan voorbij gaat en waar menig Amsterdammer nauwelijks weet van heeft. Vanaf station Amsterdam Centraal wandelt u over mooie grachten naar de Haarlemmerpoort. Na het Westerpark en het Westergasfabriekterrein met vele gerenoveerde historische gebouwen, komt u in het rustige buitengebied. U wandelt daar zelfs over schelpen- en graspaden! Terug in de bebouwde kom loopt u door de Spaarndammerbuurt met ‘paleisjes’ van woningen in de stijl van de Amsterdamse School. Daarna gaat u naar de Westelijke Eilanden, een gewild woongebied met veel gerestaureerde pakhuizen. Omringd door water is het een oase van rust met tal van sporen uit het verleden. Via gezellige straten met allerlei winkels en horeca wandelt u terug naar het station.

Praktische informatie

Er staan geen horeca iconen op de kaart. U komt tijdens de wandeling voldoende horecagelegenheden tegen. In het centrum, maar ook op het Westergasfabriekterrein.
Het Schip, het museum van de Amsterdamse School is gevestigd in het voormalig schoolgebouw De Catamaran, Oostzaanstraat 45. Van di t/m zo geopend van 11 - 17 uur. De route gaat er vlak langs. Het is een bezoek waard, als u tijd hebt, ga met een rondleiding mee.

Tip voor de GPS gebruikers: neem de routebeschrijving mee, anders mist u alle weetjes.

Startpunt Amsterdam anders

NS station Amsterdam Centraal
Stationsplein 15
1012 AA Amsterdam

coördinaten: N52.37883 E4.90052
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

10 reacties

2 mei 2022   

foto
Reactie
Erg leuke wandeling door een stukje Amsterdam. Tijd genoeg voor museum Het Schip. Bijvoorbeeld. Of om heerlijk door het Westerpark te dwalen. Horecatip: buurtboerderij Ons Genoegen op de Spaarndammerdijk. Een oase van rust.
Door Janny van Rossen

5 augustus 2021   

foto
Reactie
Wat een afwisselende en boeiende wandeling! Mede door de vele wetenswaardigheden in de routeomschrijving is het optimaal genieten van het historische en hedendaagse Amsterdam. Gewoon doen, dit is echt een verrijking.
Door Tiny en Piet Laan

17 juli 2020   

Reactie
Met heel veel plezier deze prachtige stadswandeling in Amsterdam gelopen. Je leert de stad op een heel andere manier kennen. De extra wetenswaardigheden onderweg ook interessant. Kort na de start is de appeltaart op de Noordermarkt aan te bevelen
Door Joke en Arie van’t Hoff

11 januari 2020   

foto
Reactie
Wat een bijzondere, gevarieerde wandeling. De route brengt je op plekken die je niet zou verwachten. Je ontdekt knusse stadseilanden met prachtige oude panden tot een watertuin waarin je je ver buiten de stad waant. Een aanrader!
Door Joha van den Honert

9 december 2016   

Reactie
Nu eens heel wat anders, maar ontzettend mooi en leuk om te lopen. De informatie was uitvoerig en zeer boeiend. We hebben een erg leuke tocht gehad, die zeker is aan te bevelen voor wie eens wat anders wil.
Door Loes en Theo van den Dool

16 juni 2016   

foto
Reactie
Genoten van deze afwisselende wandeling, mede door de goede omschrijving van alle weetjes. Echte aanraders, buurtboerderij Ons Genoegen en Museum 't Schip, een rondleiding waarbij de geschiedenis van de Amsterdamse School wordt uitgelegd.
Door Niek en Marianne

2 maart 2016   

Reactie
Voor de derde keer deze leuke en verrassende route door Amsterdam gelopen. Vooral de wijk bij Het Schip, langs de pakhuizen en de Westergasfabriek zijn in trek. Aanrader!
Door Conny Kalkhoven

14 februari 2016   

foto
Reactie
Deze fantastische wandeling had Sjaak Conijn voor ons uitgezocht. Alles wat de introductie beloofde, kregen we ook te zien, ondanks de regen en de natte sneeuw. Maar dat deed weinig af aan deze tocht. Ik vond het weer eens heel iets anders.
Door Ank de Graaff

13 februari 2016   

Reactie
Leuke, afwisselende wandeling. Ook voor architectuurliefhebbers.
Door Marleen

15 maart 2015   

Reactie
Ongelooflijk mooie tocht en heel divers en ik maar denken dat ik Amsterdam aardig ken; prima omschreven.
Door Elly Sluijp

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"