Polderduinen

12 km of 18 km

Startpunt

Restaurant Duinvermaak
Breelaan 132
1861 GH Bergen

coördinaten: N52.67758 E4.69217

Introductie

Wat een gevarieerd landschap Noord-Holland heeft, laat de wandeling Polderduinen zien. Vanaf de start aan de voet van de duinen gaat de route de eerste helft door het vlakke polderland. In het spoor van het oude veenriviertje de Rekere wandelt u over boerenlandpanden die in bepaalde jaargetijden drassig kunnen zijn. Op het Rekerepad kunt u soms koeien of nieuwsgierige paarden tegenkomen. Over rustige fietspaden tussen de weilanden door wandelt u naar het noorden. De duinen zijn steeds in de verte steeds zichtbaar. Hargen is het keerpunt. Eerst gaat de route nog langs het duingebied, maar al snel klimt u de Schoorlse Duinen in. Vanaf de hoogste duintoppen van Nederland kunt u genieten van vergezichten. Regelmatig zijn er doorkijkjes naar de groene polders.

Praktische informatie

Vanaf station Alkmaar kunt u met de bus naar het centrum van Bergen: uitstaphalte Plein. Het is ruim 1km lopen naar het startpunt.

Bij Restaurant Duinvermaak, dagelijks geopend vanaf 9 uur, is een parkeerterrein. In het weekend en op mooie dagen is dit snel vol.

Er is horeca onderweg, Restaurant IJgenweis ligt naast Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Let op tijdens het broedseizoen van 31 maart tot 1 juli is er in de polder een korte alternatieve route..
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

7 reacties

25 september 2021   

foto
Reactie
Een heerlijke polder- en duinwandeling! Ja, je hoort wat ruis van de N9 en je loopt deels over fietspaden maar het was vooral genieten van weidse vergezichten en het beklimmen van de hoogste duinen van Nederland.
Door Frits Talsma

6 augustus 2020   

foto
Reactie
Wat een fijne en gevarieerde wandeling. Eerst het aansprekende Noord-Hollandse polderland en na het keerpunt de beleving van de vele hoogtepunten in deze zeldzaam mooie Schoorlse Duinen. Echt een pareltje en zonder meer warm aanbevolen!
Door Piet Laan

27 mei 2018   

foto
Reactie
We zijn nu gestart bij witte kerkje in Groet waar we de lange route van 18 km hebben gewandeld door het prachtige polderlandschap en later door de schitterende heuvelachtige bossen bij Schoorl waar je kunt genieten van de schitterende uitzichten!
Door Johnny en Jennie

3 november 2017   

foto
Reactie
Deze prachtige ingekorte route van 12 km in de herfst gelopen, waar we volop hebben genoten van de schitterende herfstkleuren !
Door Johnny en Jennie

6 december 2016   

foto
Reactie
Heen: laag zonlicht over weids grasland. Terug: rijp licht op van jonge boompjes tussen sombere dennen.
Er vliegt een ijsvogel over het ijs op de sloot. En uit het weiland schieten overal snippen omhoog.
Door Hans Doorenbosch

13 mei 2016   

foto
Reactie
Een geweldige wandeling door de polder en de duinen, met prachtig weer, een leuk gezelschap en een kundige organisator. Wat kan een wandelaar nog meer wensen.
Door Ank de Graaff

30 december 2015   

foto
Reactie
Wat verrassend om tijdens deze wandeling de beleving van het poldergebied en van de duinen te kunnen combineren. Genieten van het wijde landschap en daarna van prachtige fotogenieke doorkijkjes in het fraaie bos- en duingebied. Een fijne belevenis.
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"