Landgoederenpad Oostvoorne

wandelroute - 7 km of 15 km

Landgoederenpad Oostvoorne is een mooie wandeling over merendeels verharde paden/wegen door Voornes binnenduinrand. U loopt van landgoed naar landgoed en komt daardoor een paar keer door de bebouwde kom van Oostvoorne. Maar er blijft genoeg natuur over op deze wandeling, geniet van de prachtige duinen.

Praktische informatie

Bij het startpunt is parkeergelegenheid en die is nog gratis ook.

Op ongeveer driekwart van de route komt u langs het Bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap. De heemtuin is een bezoekje beslist waard.
Daarnaast vindt u Restaurant Paviljoen De Meidoorn, er is een gezellig terras.
Ook is hier het Openluchtmuseum De Duinhuisjes.
Klik voor alle openingstijden op de links.
U passeert de Biberbunker.

De route is grotendeels gemarkeerd met vierkante gele bordjes met een dikke rode pijl, maar hier en daar ontbreken markeringen of zijn bordjes verdraaid. Verwarrend is ook dat de route gedeeltelijk gelijk loopt met een andere wandeling die dezelfde kleurmarkeringen heeft. De routebeschrijving is daardoor onontbeerlijk.

Startpunt Landgoederenpad Oostvoorne

Voormalig Gemeentehuis
Hoflaan 6
3233 AN Oostvoorne

coördinaten: N51.91600 E4.10286
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar en Angeline Boef.

4 reacties

25 juni 2022   

foto
Reactie
Een leuke wandeling om kennis te maken met de verschillende landgoederen in dit gebied. De verharde wegen er tussenin vond ik geen probleem. Er waren veel mooie huizen en tuinen te bekijken. En inderdaad natuur genoeg.
Door Mieke

31 mei 2022   

Reactie
Wat een verrassende wandeling door (oude) duinen en bos (een ree gezien), langs romige weiden en landgoederen (die je alleen van een afstand mag bewonderen) en het aardige dorp Oostvoorne.
Door Josefien

14 januari 2017   

foto
Reactie
Heerlijke route. Wij liepen de 10km. Zeer afwisselend en op sommige stukken zelfs even off road en lekker hiken! Echt een aanrader.
Door Jeroen

18 december 2015   

Reactie
De route loopt grotendeels om de bebouwde kom heen, door fraaie landgoederen. In dit jaargetijde is er veel modder, mede doordat de sloten van slib worden ontdaan. Maar in het voorjaar zal het hier schitterend zijn.
Door Anne

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"