Ommetje Turkaa

7 km

Startpunt

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523

Introductie

Dit ommetje bij Diessen is een leuke korte rondwandeling naar het kleine bosgebied Turkaa met zijn slingerende paden en meanderende riviertje de Reusel. Aan de rand van dit bosgebied ligt tussen het riet de prachtige gemeentelijke visvijver verscholen, waar u op een van de bankjes heerlijk kunt genieten van de rust en het uitzicht. Stevig schoeisel is voor deze wandeling gewenst.

Praktische informatie

Er is voldoende parkeerruimte in de buurt van het startpunt.
Het startpunt is ook bereikbaar met de Arriva busdienst, lijn 142 vanuit Tilburg en Best, helaas niet in het weekend. Het best stapt u uit bij de halte Julianastraat en loopt dan binnen 10 minuten naar het startpunt, Eetcafé Kerkzicht (richting Kerk).
Eetcafé Kerkzicht is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, op ma gesloten. Stevig schoeisel is een must.

Deze wandeling is vanaf het zelfde startpunt, dan eventueel pauzeplek, prima te combineren met Rondje Diesses Broek, 9 km (totaal16 km).
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Wim Groot Kormelink.

6 reacties

10 augustus 2023   

foto
Reactie
Het mooie Brabantse Land rondom Diessen is meer dan de moeite waard
Door Freek Jansen

28 mei 2023   

foto
Reactie
Ommetje Turkaa is een pareltje in de Kempen. Een route waar je volop kunt genieten van een grote diversiteit aan bloemen en kruiden en waar de vogels het hoogste woord hebben. Een korte wandeling in meters maar niet in tijd.
Door José en Wim

14 november 2021   

foto
Reactie
Heerlijke afwisselende wandeling door het Brabants boerenland.
Door José en Wim

28 juni 2020   

foto
Reactie
Prachtige en zeer afwisselende wandeling over veelal avontuurlijke “off-the-beaten-path” paadjes. We hebben intens genoten van deze korte wandeling.
Door Rene

27 april 2020   

foto
Reactie
Op corona-Koningsdag deze route gelopen. Een prachtige afwisselende route. De natuur op z'n mooist op dit moment. Rust bij de visvijver, een veldje met boshyacinten, waar je blij van wordt en een gele kwikstaart maakte het compleet. Een aanrader.
Door Nico en Corry

27 oktober 2017   

foto
Reactie
Gezellige wandeling door mooi boerenland. Goede paden en afwisselend landschap. De Reusel krijgt er binnenkort nog meer meanders bij. Informatieve gesprekjes onderweg met betrokken bewoners. Leuk uitstapje, voor herhaling vatbaar.
Door Freek en Liesbeth

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"