Stuwwal Stroomop

15 km of 20 km

Startpunt

Wageningse Kanovereniging
Aan de Rijn 5
6701 PB Wageningen

coördinaten: N51.95846 E5.67429

Introductie

Stuwwal Stroomop is een mooie kanotocht voor redelijk ervaren kanoërs die over een eigen kano beschikken en vaardigheden op een zwak stromende rivier op willen doen. Stroomopwaarts vaart u langs de Veluwse stuwwal waar u zicht heeft op de markante Wageningseberg en de Noordberg.
U peddelt naar de recreatieplas bij Heteren en naar kasteel Doorwerth. Daar is het mogelijk om een korte wandeling naar het kasteel te maken.
Onderweg zijn diverse pauzemogelijkheden op privé strandjes en zwemmen kan ook in de recreatieplas bij Heteren.
Inkorters gaan na het bezoek aan de plas direct stroomafwaarts.

Praktische informatie

Parkeer uw auto voor de Steenfabriek, het pad achter het hek loopt naar een kanosteiger.
Let op: deze kanoroute is in elke seizoen te varen. Alleen tijdens hoogwater - dus open stuwen - valt dit af te raden. De beroepsvaart is niet intensief, maar u moet wel steeds opletten en regelmatig achterom kijken. Schenk tijdens het volgen van deze tocht extra aandacht aan de cursiefjes.

Tip voor gps-gebruikers: lees in de routebeschrijving de informatie over het veilig passeren van de kribben en de veerpont.

Er is ook een kanotocht Stuwwal Stroomaf. Deze vertrekt van hetzelfde startpunt, maar u vaart daarbij eerst stroomafwaarts.
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"