Op naar Oisterwijk!

17 km

Startpunt

NS station Boxtel
Stationsplein 3
5281 GH Boxtel

coördinaten: N51.58463 E5.31924

Introductie

Laat u verrassen door het landschap in Midden-Brabant. Vanaf station Boxtel loopt u al snel langs het Smalwater. Daarna gaat u naar het natuurgebied Kampina. U wandelt ongeveer 6km door dit prachtige, ruige gebied met de vele vennen. In de nazomer zijn er veel paarse heidevelden te zien. U volgt in het bos het beekje de Rosep. Dan wandelt u naar Oisterwijk, de 'Parel in het groen'. Via het gezellige centrum van het stadje loopt u naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u aan de achterkant van station Boxtel parkeren voor een vast bedrag per dag. Vanuit Oisterwijk reist u per trein in 8 minuten terug naar Boxtel.

Dit is dag 1 van de tweedaagse wandeling Kostelijke Kampina. Dag 2 is de route Op naar Boxtel!

Aan de centrumkant van het station is een Kiosk.
Horeca:'klik op de linkjes voor de actuele openingstijden' te noteren.
Ongeveer 3km voor u in Oisterwijk aankomt, passeert u Boshuys Hermitage. Het Boshuys heeft een schitterend terras.

In natte periodes kan het op sommige plaatsen erg drassig kan zijn. Hoog waterdicht schoeisel is dan noodzakelijk.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Bommel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

6 reacties

21 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. Sommige stukken, zeker langs de Rosep, waar al erg drassig door de hoge waterstand.
Door Niek Sanders

20 oktober 2020   

Reactie
Al vaak de ns route gelopen van Boxtel naar Oisterwijk, maar deze van de ''mooiste routes'' was toch wel heel erg verrassend. De beken langslopen is hier zeker het extraatje. De route in de bebouwde kom in Oisterwijk ook goed gekozen. Complimenten.
Door Jannie Landa

30 november 2019   

foto
Reactie
Als het zonnetje zich laat zien dan is het wandelen door de Kampina heel aangenaam. Alleen in het begin en eind van de route bebouwing. Verder is het genieten van al het moois, de rust, de stilte en de vele vennen!
Door Lenie

28 juli 2017   

foto
Reactie
De Kampina is in elk seizoen schitterend. Vandaag indrukwekkende wolkenpartijen, pootjebadende grazers in het ven, bloeiende heide, de eerste grote parasolzwammen en ... Stilte ... Wauw...
Door Sjan

21 mei 2017   

foto
Reactie
Vanuit Boxtel eerst door het prachtige natuurgebied Kampina met zijn vennen en daarna door de bosrijke omgeving van Oisterwijk. Ik vond Oisterwijk echt een bezoekje waard, met veel gezellige terrassen. Duidelijke routebeschrijving. Aanrader!
Door Nelly Goddijn

16 januari 2016   

foto
Reactie
Een heerlijke route door de Kampina. Vandaag af en toe wat hagel, maar ook veel zon. Dus de vennen lagen er prachtig bij! Daarna door wat meer bosachtig gebied en langs de Rosep. Leuk om te eindigen in het gezellige Oisterwijk.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"