Terp fan de Takomst

10 km

Startpunt

Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
9173 GC Hegebeintum

coördinaten: N53.33620 E5.85212

Introductie

Vanaf de terp in Hegebeintum, de hoogste terp van Friesland, leidt deze wandeling u via negen historische locaties naar de Terp fan de Takomst. De locaties zijn van veraf te herkennen door een hoge paal met goudkleurige windvaan. Daaronder bij elke paal een paneel met interessante informatie. De route gaat voornamelijk over landweggetjes. Via het terpdorpje Blije, met een beschermd dorpsgezicht, wandelt u naar het buitengebied, de buitendijkse kwelder, de plek van de nieuwe terp.

Praktische informatie

De route is per bus te bereiken, uitstaphalte Ferwerterrijp.
Klik voor informatie op de links: Bezoekerscentrum Hegebeintum (met petit restaurant en terras) en Koffie- Theetuin Kleine -Lijn.

In de Harsta State, waar u straks bijna langs komt, is een museum gevestigd.
Met dank aan de routemaker(s) Vereniging Dorpsbelang Blije eo en aan de controleur(s) Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"