Rondje Pontje IJssel-Midden

fietsroute - 47 km

Rondje Pontje IJssel-Midden is een fraaie fietstocht die begint en eindigt in Deventer en als zuidelijkste punt Zutphen aandoet. Tussen deze twee oude Hanzesteden toert u langs en nabij de IJssel en steekt daarbij viermaal de rivier over. U kunt genieten van de weidse uiterwaarden en ontmoet zeker de ooievaars. U werpt een blik op het statige landgoed De Voorst en op de ruïne van slot Nijenbeek.

Praktische informatie

Het pontje tussen Wilp en Gorssel vaart van eind april tot eind oktober. U kunt de route dus alleen in deze periode fietsen. Maar let op: bij extreem hoog of extreem laag water kan het pontje Wilp - Gorssel uit de vaart zijn. Check dit vooraf door op de link te klikken.

Komt u met de auto, parkeer die dan aan de overzijde van de IJssel, tegenover het oude centrum van Deventer, bij het fiets/voetveer. Het adres is dan Parkeerplaats Melksterweide, Worp 12, 7419 AD Deventer. Aan de rechterkant kunt u gratis parkeren; let op het bord.

Horeca onderweg: Meadow op het Deventer Stadsstrand, café De Kribbe, Wilp, restaurant 't Elf Uur, Gorssel, restaurant de Sluis, Eefde en koffie- & theehuis 't Momentje, Voorst.
Kijk op de websites voor de openingstijden.
Verder volop horeca in Zutphen en Deventer.

Startpunt Rondje Pontje IJssel-Midden

NS station Deventer
Stationsplein 5
7411 HB Deventer

coördinaten: N52.25710 E6.16129
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

5 reacties

31 juli 2020   

foto
Reactie
Op een warme zomerdag deze mooie route gefietst. Genieten van het IJssellandschap gelukkig met een verkoelend briesje. Het bezoeken van de centra Zutphen en Deventer is de moeite waard.
Door Marianne

24 juni 2020   

foto
Reactie
Schitterende tocht langs de IJssel. Wij hebben genoten van de afwisselende natuur, waaronder meerdere ooievaars, Ook de prachtige steden Deventer en Zutphen zijn de moeite van het bekijken waard. Een aanrader!
Door Joke en Jaap

19 juli 2018   

foto
Reactie
Een prachtige fietstocht in het veelzijdige IJsselgebied met als grote verrassing Ruïne De Nijenbeek, inmiddels als ruïne geconsolideerd en tezamen met de Canadese (oudste) populier van Nederland een rustplek met een historisch tintje aan de IJssel.
Door Ria

4 juni 2017   

foto
Reactie
Een prachtige tocht met als ingrediënten: leuke dijkweggetjes, veel water, weidse uitzichten, mooie wolkenluchten en gevarieerd landschap. En dat gecombineerd met een rondje historisch Deventer en Zutphen maken deze tocht heel aantrekkelijk.
Door Jan en Willy ter Haar

6 juli 2015   

foto
Reactie
Echt een tocht om met dit zomerweer te fietsen. Wij begonnen in Wilp en hebben de route daardoor iets ingekort. Het is lekker toeren over de vele landweggetjes. Maar het mooiste zijn toch die stukken waar je goed zicht hebt op de prachtige IJssel!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"