Rond het Kopje

38 km

Startpunt

NS station Overveen
Tetterodeweg 4
2051 EE Overveen

coördinaten: N52.39094 E4.60769

Introductie

Tijdens deze af en toe pittige fietstocht komt u langs en door de vele verborgen gelegen landgoederen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Als eerste bezoekt u Duinvliet, waar u aan de overkant de fraaie buitenplaats Elswout ziet liggen, daarna fietst u langs Koningshof. Via de lanen van Aerdenhout, met de vele luxueuze villa’s, rijdt u door Heemstede naar Wandelbos Groenendaal. Over Leyduin en opnieuw door Aerdenhout gaat u naar het duingebied. De slingerende fietspaden leiden u naar Bloemendaal aan Zee. In de Kennemerduinen komt u langs het favoriete Vogelmeer. Eenmaal terug in Bloemendaal is het even klimmen. Niet op het Kopje van Bloemendaal, maar een laantje lager, iets minder hoog. Toch is het stevig trappen op de pedalen voor u kunt afdalen naar station Overveen.

Praktische informatie

Er is een gratis P+R terrein bij het station. Is dit terrein vol, rij dan vanaf het station naar links totdat u aan de linkerkant een bord ziet met P Tetterodehal. Bij de hal is voldoende parkeerruimte.

In het oude stationsgebouw is Eetcafé Klein Centraal gevestigd.
Onderweg zijn diverse horecagelegenheden onder andere:
't Wapen van Kennemerland en Gasterij Leyduin. In het duingebied ligt het strand- en duinpaviljoen Parnassia.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) René de Jong.

2 reacties

4 maart 2020   

Reactie
We fietsten eerst langs villawijken en andere bebouwing. Dat was veel route lezen en oversteken. Daarna kwamen in rustiger vaarwater, het prachtige duingebied van de Kennemerduinen. De natuur en de zon maakte het tot een heerlijke fietsdag.
Door Jan en Lucie

28 augustus 2015   

foto
Reactie
Van luxe villawijken en Heemstede naar puur natuur. Wat een contrast! We hebben heerlijk gefietst over stille weggetjes en op-en-neer fietspaden. Eetcafé Klein Centraal in Overveen is erg leuk. Op de foto het Vogelmeer in de Kennemerduinen.
Door René en Tineke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"