Máxima en de Romeinen

wandelroute - 8 km of 10 km

Deze gevarieerde route kent twee gezichten.
U begint met een bezoek aan museum Castellum en stadsboerderij Steede. Castellum is een moderne replica op ware grootte van een Romeins fort dat hier 2000 jaar geleden heeft gestaan. U vindt hier een interessant museum, een wachttoren en informatie over het dagelijks leven en werken van de toenmalige bewoners. Ook is er prima horeca. Alle bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken.
Daarna maakt u een fraai ommetje door het Máximapark. Dit park is in 2013 door koningin Máxima officieel geopend. Hier bezoekt u een Japanse tuin en de Vlinderhof, een door tuinarchitect Piet Oudolf ontworpen tuin. Ook komt u langs een imposante 1km lange en 6m hoge pergola, kunt u verschillende kunstwerken bewonderen, een uitzichttoren beklimmen en u uitleven in een bosspeeltuin...
De route gaat over ontelbare bruggetjes en langs veel waterpartijen.
De meeste paden zijn verhard maar soms wandelt u ook over fraaie onverharde eenmanspaadjes.
In het Máximapark komt u langs ontelbaar veel banken.

Praktische informatie

U kunt uw auto gratis parkeren op het terrein vlak na de rotonde of langs de toegangsweg.
Komt u met de bus, reis dan naar uitstaphalte De Woerd, Utrecht.

Advies: begin uw wandeling bij voorkeur tijdens de openingstijden van het museum Castellum en de stadsboerderij: geopend di-zo van 10 tot 17 uur. Buiten deze tijden is de route minder interessant en 2km korter.
Tip: neem ruim de tijd voor uw bezoek aan het museum. Er zijn veel interactieve informatiepanelen en filmpjes te bewonderen. U kunt zelfs virtueel in een Romeins schip varen.

Het startpunt is het gratis Museum en Café Castellum. Di t/m zo geopend van 10 tot 17 uur.
Na ruim 3km komt u aanleggen bij Parkrestaurant Anafora voor een hapje of een drankje. Geopend wo-vr vanaf 11 uur, za-zo al vanaf 10 uur.
Weer 5km verder kunt u meestal in sporthal De Paperclip terecht voor een drankje.

Startpunt Máxima en de Romeinen

Castellum Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht

coördinaten: N52.08720 E5.04184
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Piet Laan en Tiny Laan.

2 reacties

10 april 2024   

foto
Reactie
Een onverwacht mooie route! Voor jong en oud, goed of minder mobiel, voor elk wat wils. Er is veel te zien en te ontdekken in het park maar zeker ook in de omgeving eromheen. Op deze zonnige dag waar het in de Japanse tuin een lust voor het oog is.
Door Berreke

6 juli 2023   

foto
Reactie
Op een mooie zomerse dag door het Máximapark wandelen, wat een feestje: groen, fleurig en geurig, schoon en goed onderhouden. Een helder beschreven route door een natuurgebiedje waarvan we nog nooit hadden gehoord. De moeite waard!
Door Ien

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"