Drie Vestingstadjes

57 km

Startpunt

Hotel De Naaldhof
Docfalaan 22
5342 CD Oss

coördinaten: N51.74638 E5.55668

Introductie

Tijdens deze fietstocht maakt u kennis met de charmes van drie historische vestingstadjes. Via rustige landweggetjes en de fietspaden van De Maashorst, het grootste natuurgebied van Noord-Brabant, komt u in Grave, het oude vestingstadje aan de Maas met veel monumenten en bezienswaardigheden. Dan gaat de route over oude en nieuwe dijken langs moerassen en ‘wielen’ naar het tweede stadje, Ravenstein, met onder meer een indrukwekkend museum voor vlakglas- en emaillekunst. Van daar fietst u over ‘de mooiste’ dijk van Nederland met een weids uitzicht over Maas en uiterwaarden naar Megen, bekend om zijn kloosters. Drie schilderachtige plaatsjes waar u niet snel uitgekeken zult zijn. Tot slot leidt de route u door een afwisselend landschap terug naar het beginpunt.

Praktische informatie

Er worden geen speciale horecagelegenheden genoemd. In alle vestingstadjes kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Lenny Beumer en Hans Beumer.

6 reacties

12 juni 2021   

foto
Reactie
Schitterende fietstocht langs deze drie stadjes. Mooie vergezichten. Overal waar je kijkt zie je wel torentjes van kerken of kloosters, of kapellen.
Door Lenny en Hans Beumer

6 juli 2019   

foto
Reactie
Prachtig en afwisselend gefietst. Ravenstein en Graven zijn echte pareltjes en leuk om even te stoppen. Omdat het zaterdag was, was het kazemat museum in Grave tegenover het gemaal open. Leuk om die geschiedenis te horen.
Door Rien de Schipper

10 oktober 2018   

Reactie
Op weer zo'n mooie najaarsdag hebben wij deze route gereden. Geweldig, wat een afwisseling. Mooie dijkjes, leuke plaatsjes en mooie natuurgebieden. We hebben genoten. Als het mogelijk was om 6 sterren te geven, dan had ik dat gedaan.
Door Aloys

22 april 2018   

Reactie
Op een prachtige voorjaarsdag deze zeer afwisselende route gefietst. Op zondag waren de meeste paden en wegen heel rustig. We hebben er erg van genoten.
Door Tineke

17 oktober 2017   

Reactie
Ook onder een gesluierd zonnetje een heel mooie route, waarin prachtige natuur wordt afgewisseld met sfeervolle, karakteristieke oude stadjes.
Door Peter

1 november 2015   

foto
Reactie
Bos, heide en polders. Veel wat Nederland te bieden heeft komt in deze route aan bod. Over de vrijliggende fietspaden door de bossen is het genieten van de prachtige natuur. De bomen lieten hun vele kleurschakeringen zien en dat is in deze tijd van het jaar een lust voor het oog.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"