Veldzicht met Molens

17 km

Startpunt

NS station Bodegraven
Stationsplein 1
2411 CK Bodegraven

coördinaten: N52.08130 E4.74613

Introductie

De lijnwandeling Veldzicht met Molens brengt u door het groene Zuid-Hollandse landschap van station Bodegraven naar station Alphen aan de Rijn. De route gaat grotendeels over het Veldzichtpad. Een flink deel van de wandeling loopt u heerlijk door de weilanden. Na de vrij drukke verharde weg langs het riviertje de Ziende keert bij Aarlanderveen de stilte weer terug. U wandelt door het open polderlandschap met steeds goed zicht op de vier molens van de Molenviergang Aarlanderveen.
Opnieuw dwars over de weilanden gaat u naar de Oude Rijn. Langs deze rivier wandelt u over een jaagpad naar Alphen aan de Rijn.

Praktische informatie

Bent u met de auto, bij station Bodegraven kunt u gratis parkeren. Het parkeren bij station Alphen aan de Rijn is zeer prijzig. Met de trein, die twee maal per uur gaat, bent u in zeven minuten terug.

Een leuke pauzeplek is de TaarTenTuin (06-49100357).

Houd er rekening mee dat u overstapjes en roosterbruggetjes op deze wandeling tegenkomt. In de weilanden kan het vochtig zijn, waterdichte schoenen zijn noodzakelijk. Als de waterstand hoog is, zijn de roosterbruggen moeilijk te bereiken. Het is een heerlijke wandeling voor een mooie zonnige dag; wel loopt u veel over asfalt.

Let op: tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni kunt u de route niet wandelen.
Met dank aan de routemaker(s) Marina Perdijk en aan de controleur(s) Fieke Krikhaar.

8 reacties

10 december 2022   

foto
Reactie
Gelopen op een windstille, mistige winterdag. Heel mooie en verstilde weilanden en watertjes. De asfaltweggetjes waren rustig.
Door Josephine

24 januari 2021   

foto
Reactie
Lekker baggeren door de blub en over hekken klimmen, soms wel lastig met mijn korte beentjes aangezien ik ook geen 18 meer ben haha. Wat een heerlijke wandeling door het Groene Hart. Wij hebben echt genoten, dank jullie wel.
Door Hans en Els

11 maart 2020   

Reactie
Een afwisselende wandeling. Wel soppen door weilanden door de overvloedige regen. Ik heb hem vorig jaar ook gelopen. Maar nu langs de 3 molens van de Molenviergang. Ook dan kom je uit bij de Oude Rijn.
Door Jan Vink

7 augustus 2019   

foto
Reactie
Zon, afgewisseld met wolken, dwars door de weilanden over slootjes via leuke bruggetjes. Hollandser kan het niet. De overstap van land naar bruggetje is soms wat overwoekerd en alleen met een flinke stap te maken, maar dat maakt het wel avontuurlijk.
Door Anne

26 juni 2019   

Reactie
Mooie wandeling, gedeeltelijk dwars door weilanden. Hier en daar met overwoekerde paden. Ook stukken asfalt.
Door Angeline

20 februari 2019   

Reactie
Heerlijk struinen door de polder en over de dijk naar Zwammerdam. Tweede deel stuk stuk meer asfalt. Jammer dat de route niet vlak langs de molenviergang gaat. Bij de bakker kun je in de winter niet terecht voor koffie. Is alleen winkel.
Door Ger Stouten

29 augustus 2018   

Reactie
Wat een prachtige wandeling. Duidelijk beschreven ook. Mooi door weilanden, veel onverharde paden. De verharde paden waren grotendeels verkeersluw. Ook mooi langs het water en langs de molens. Was echt genieten.
Door Lucie Mechelse en Jan Vink

25 augustus 2017   

foto
Reactie
Echt een wandeling voor een zonnige dag. Erg leuk om zo alleen dwars door de weilanden te struinen, af en toe tussen de koeien door. Wat een rust! Daarna een mooi jaagpad langs de Oude Rijn.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"