Bentwoud West

13 km

Startpunt

P Golfterrein Bentwoud
Boslaan 3
2731 LA Benthuizen

coördinaten: N52.07410 E4.56984

Introductie

U maakt kennis met een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer en Boskoop. Met meer dan 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten natuurgebied in de Randstad. Op de voormalige akkers ontwikkelt zich een gevarieerd landschap. Bos, struiken, grasland vol bloemen, moerassen en open ruimten wisselen elkaar af. Veel sloten in het gebied hebben een natuurvriendelijke oever wat verschillende vogels, vissen, insecten en planten aantrekt. Midden in het Bentwoud ligt de Golfbaan Bentwoud. De golfbaan heeft de status van landgoed en is daarom ook opengesteld voor wandelaars.

Praktische informatie

U kunt de auto gratis parkeren op het parkeerterrein van het golfterrein. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Bij de start vindt u restaurant Roest. Dagelijks geopend van 8 uur tot 22 uur.
Na 5km kunt u neerstrijken bij Schenkerij 'de Boomgaard'. Het hele jaar van dinsdag t/m zaterdag open van 10 uur tot 17 uur. Op zondag en maandag gesloten.

De wandeling gaat grotendeels over onverharde paden en struinpaadjes. U mag overal van de paden afwijken en vrij rondstruinen. In natte periodes kunnen sommige paden erg drassig zijn, goed waterdicht schoeisel is aan te bevelen. De officiële graspaden worden 1 maal per jaar gemaaid (medio augustus). Dit zorgt ervoor dat de paden het hele jaar begaanbaar blijven, maar in de vroege zomer kan de begroeiing daar wel hoog zijn.

Bentwoud West vormt samen met Bentwoud Oost de lange wandeling Rust Roest.
Met dank aan de routemaker(s) Joha van den Honert en aan de controleur(s) Aad van Dorp.

2 reacties

18 augustus 2021   

Reactie
Een prachtige wandeling door een mooi natuurgebied, met velden vol wilde bloemen. Veel struin- en een'mans'paadjes door het groen. Fazanten gezien. Het kinderbos in heel indrukwekkend. Kortom we hebben genoten van deze wandeling.
Door Jantien en Michel

11 april 2021   

foto
Reactie
Bos is nog in ontwikkeling en nu nog niet groen, dus het “woud” gevoel ontbreekt. Vrij veel brede paden. Voor de randstad is het een ruim gebied.
Door Familie Feijen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"