Museumdorp Orvelte

wandelroute - 9 km of 12 km

Dit is een aantrekkelijke wandeling rond het museumdorp Orvelte.
Orvelte zelf heeft u veel te bieden met haar monumentale boerderijen, ambachtelijke bedrijfjes, musea en winkeltjes, maar ook het prachtige afwisselende landschap rond het dorp is een wandeling waard.

Het dorp zelf is het hele jaar, behalve op themadagen, vrij toegankelijk. Orvelte kent eigenlijk twee seizoenen: het zomerseizoen van april t/m oktober, dan opent Orvelte om 10 uur haar deuren.
Het winterseizoen van november t/m maart, een aantal winkeltjes en attracties zijn dan alleen in het weekeinde en in de vakanties geopend.
Alle winkeltjes en een aantal ateliers zijn gratis toegankelijk.

Praktische informatie

Het dorp is autovrij. U parkeert op P1 en kunt daar alleen met een pinpas of QR-code betalen (€4,- per dag).
Het startpunt is bereikbaar met de bus uit Beilen, bushalte Zuideresweg.
De openingstijden van horecagelegenheden De Schenkerij, Restaurant De Schapendrift, Bakkerij De Gulden Stoet en 't Bakkershoes vindt u op de websites.

Download hier de folder van Orvelte.

Startpunt Museumdorp Orvelte

Parkeerterrein P1
Zuideresweg
9441 TZ Orvelte

coördinaten: N52.84240 E6.65411
Met dank aan de routemaker(s) Herman Grimme en Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Suze Hars.

8 reacties

9 september 2022   

foto
Reactie
Route met lekker veel variatie: heide, schapen, akkerbouw, weides met koeien, een kanaal. Tot slot museumdorp Orvelte.
Door Jeannette en Angelique

4 september 2022   

foto
Reactie
Wat een luxe! We startten vanuit ons logeeradres (Reijntjesveld). Ondanks wat veel asfalt waren er veel genietmomenten, zoals het betoverende Masdiekie, de gezellige sfeer (brocante herfstfair) in Orvelte en de prachtige heide bij het Reijntjesbos.
Door Harm en Tiny

18 december 2021   

foto
Reactie
Leuke wandeling! 9 km is aan te raden. De 12 km maakt alleen een extra lus. Neem de tijd om Orvelte te bezoeken; mooie boerderijen en straatjes, gezellige cafe’s en winkeltjes. Wij hebben de wandeling gecombineerd met de kerstmarkt. Erg sfeervol!
Door Evelien en Ellen

6 februari 2020   

foto
Reactie
Leuke wandeling door het museumdorp en directe omgeving. De omliggende terreinen zijn gevarieerd en dragen veel historie. De wegen zijn hier niet zo 'recht' als op veel andere plaatsen.
Door Aad van Dorp

23 maart 2019   

foto
Reactie
Mooie omgeving, Orvelte is echt een bezoekje waard. Aanrader: broodplankje bij bakkerij De Gulden Stoet. Met een gratis 2e kopje koffie!
Door AenA

20 februari 2018   

foto
Reactie
Voor iedere deelnemer aan deze route, die even de benen rust wil geven, is bij Bakkerij de Gulden Stoet aan de Flintenweg in Orvelte het tweede kopje koffie gratis.
Door De Gulden Stoet

1 maart 2017   

Reactie
Mooie wandeling.
Door Wilma Pasma

9 december 2016   

foto
Reactie
Een fijne beleving, deze fraaie en aantrekkelijke wandeling rond dit Drentse museumdorp. Veel natuurlijke variatie, zoals bos en hei, maar ook weidse uitzichten over het agrarische gebied en de kenmerkende, rustgevende stilte. Van harte aanbevolen.
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"