Tot onder in de Zak

wandelroute - 14 km of 19 km

Deze wandeling door de Zak van Zuid-Beveland laat u het mooiste van deze streek zien: oude met bomen beplante dijkjes, kleinschalige polders, leuke oude dorpjes en de prachtige natuurgebieden Inlaag 2005 en 1887 met veel bijzondere vogelsoorten. Onderweg komt u veel boomgaarden tegen, niet alleen met appels en peren, maar ook veel bessen. Op diverse plaatsen kunt u even de dijk op klimmen om te genieten van schitterende uitzichten over de Westerschelde.
U wandelt over rustige weggetjes en over dijkjes, deels onverhard.
Het hele gebied is in 1994 aangewezen als Waardevol Cultuurlandschap. Veel terreinen zijn in eigendom van of in beheer bij Natuurmonumenten.

Praktische informatie

Parkeer uw auto aan de Van Tilborgstraat in de buurt van de kerk.

Onderweg is er horeca in Ellewoutsdijk: Van Hattumhuis. Als u niet inkort komt u ook in Ovezande langs verschillende horecagelegenheden.
Honden zijn vanwege de natuurgebieden niet toegestaan.
Trek stevig schoeisel aan en vergeet vooral verrekijker en camera niet.

Startpunt Tot onder in de Zak

Dorpskerk Driewegen
Van Tilburghstraat 27
4438 AK Driewegen

coördinaten: N51.41710 E3.80462
Met dank aan de routemaker(s) Theo van den Dool en Loes van den Dool en aan de controleur(s) Ellen Koppendraaier en Ruud Koppendraaier.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"