Wellsche Heide

10 km of 14 km

Startpunt

Brasserie De Huiskamer
Kevelaarsedijk 6
5855 GC Well

coördinaten: N51.55340 E6.11451

Introductie

Deze wandeling voert u door het gebied de Wellsche Heide en door De Hamert. Beide vormen een onderdeel van het Nationaal Park De Maasduinen. U komt o.a. langs de Galgenberg en over de Putjesberg. Onderweg wandelt u voornamelijk over onverharde wegen, door het bos en over stuifduinen. Ongeveer halverwege vormt de Dikkenberg een uitstekende pauzelocatie met een schitterend uitzicht over vennen van De Hamert.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus vanuit Venlo of Nijmegen, uitstaphalte: Well, Grote Waay.
Indien de kleine parkeerplaats bij De Huiskamer vol is, rij dan iets verder tot de parkeerplaats bij de kruising. Zie voor openingstijden van horeca aan de start: Brasserie de Huiskamer. Onderweg is geen horeca.
Met dank aan de routemaker(s) Wimke Heisen en aan de controleur(s) Theo Wilbers.

6 reacties

4 juli 2021   

foto
Reactie
Na een periode van veel regen op een zonnige zondag genoten van het afwisselende landschap van de Maasduinen. Het bankje op de Dikkenberg is de ideale lunchplek met een fraai uitzicht over de vennen.
Door Joha

10 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige wandeltocht met mooie uitzichtpunten.
Door Ruud

26 juli 2020   

Reactie
Prachtige wandeling. Zeker als de hei in bloei komt. Veel afwisseling in de natuur elementen. Zeker ook mooie vergezichten. Wij hebben de lange route genomen. Echt een aanrader.
Door Pauline

10 januari 2018   

foto
Reactie
Ook na deze natte periode is deze wandeltocht prima te lopen. Mooie vergezichten, duinen en dalen.
Door Paul

20 mei 2017   

foto
Reactie
Korte route gedaan. Lekker appelgebak bij leuke P-plaats Huiskamer. Mooie makkelijke boswandeling en lekker weer, maar met weinig verrassingen in de route. Enkele mooie uitzichten. Een gezellige middag gehad.
Door Liesbeth en Freek

2 juni 2015   

Reactie
Duinen en vennen, hei en een schaapskudde, over de Dikkenberg en via kronkelpaadjes door de bossen. Een heerlijke tocht.
Door Loes en Theo van den Dool

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"