Graafstroom

fietsroute - 31 km of 52 km

Deze fietstocht voert u door het cultuurlandschap van de Alblasserwaard. Weiden met grazend vee, knotwilgen, molens en historische boerderijen, u komt ze allemaal tegen. Al fietsend over de vele fietspaden en landweggetjes heeft u voortdurend uitzicht op één of meer molens.
Allesoverheersend in deze route is R U I M T E !

Praktische informatie

Als u met de auto komt, kunt u parkeren nabij de aanlegsteiger van de Waterbus. Is daar geen plaats, parkeer dan bij de haven.

In Giessenburg vindt u bijna aan de route Cafetaria Centrum op ma en zo geopend vanaf 16.00 uur, de andere dagen vanaf 11.30 uur.
Café restaurant De Krom in Oud Alblas heeft een prachtig terras dat ’s winters verwarmd is. U kunt er 7 dagen per week terecht vanaf 9 uur.
Langs Het Wapen van Alblasserdam komt u bijna aan het eind van de tocht.

De fietstocht is zijn mooist op een zonnige dag met weinig wind.

Startpunt Graafstroom

P+R Waterbus
Jan Smitkade
2951 JC Alblasserdam

coördinaten: N51.86230 E4.65073
Met dank aan de routemaker(s) Kick Bergsma en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

4 reacties

6 juni 2022   

foto
Reactie
Hoewel ik een slechte dag had uitgekozen voor de controle van deze route evengoed vier sterren. Want ondanks de regen en de wind weet ik dat het een fijne fietstocht is. Veel molens, fietspaden en dijkjes. Café Krom is een leuke pauzeplek.
Door Mieke

25 oktober 2019   

foto
Reactie
Heerlijke fietstocht door dit oudhollandse landschap. Molens, oude boerderijen en leuke dorpjes langs de langgerekte stromen. Zeker met een windje en af en toe wat zon mooie wolkenluchten. Aanrader: ga met de Waterbus vanaf Rotterdam.
Door Anne

25 juni 2018   

foto
Reactie
Mooie route door een oud landschap over veelal rustige wegen langs prachtige oude én nieuwe woningen. Veel water ook in deze “badkuip” met de daarbij behorende vele molens. Dit is een mooie aanvulling op de wandelroute “Rond Donkse Laagten”.
Door Ton van Leest

23 augustus 2015   

foto
Reactie
Wat een leuke molenroute is dit! Al na 2 kilometer heb je zicht op de vele molens van Kinderdijk. Je komt daar niet, maar tijdens Graafstroom passeer je molens genoeg. Heerlijk fietsen over de vele fietspaden, regelmatig langs een riviertje.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"