Tour de Luxe

fietsroute - 46 km

Tijdens deze fietstocht vanaf Joppe, aan de rand van de Achterhoek, passeert u maar liefst tien landhuizen en kasteelachtige optrekjes: Oxerhof, Huize Dorth, Oolde, Huize Ross, Velhorst, De Ehze, De Voorst, Den Dam, 't Klaphek, Joppe. Sommige landhuizen liggen op landgoederen die niet zijn opengesteld, maar daar waar u met de fiets mag komen, gaat de route een stukje over zo'n landgoed en kunt u de landhuizen van dichtbij bewonderen. Ook fietst u door boerenland, waar u genieten kunt van weidse vergezichten.
In het algemeen rijdt u over fietspaden en rustige verharde weggetjes. Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Er is volop horeca langs deze route: Het Bosrestaurant Joppe, Gebakhuus, De Hoofdige Boer, De Zessprong, diverse horecagelegenheden in Laren en enkele rustpunten.

Startpunt Tour de Luxe

Het Bosrestaurant Joppe
Joppelaan 100
7215 AE Joppe

coördinaten: N52.20723 E6.22775
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

3 reacties

9 mei 2021   

foto
Reactie
Een fijne fietstocht over veelal rustige wegen en paden. Onderweg veel te zien en te beleven. De sluis bij Eefde is een ware attractie.
Door Marianne

29 augustus 2020   

foto
Reactie
Een mooie tocht door een gevarieerd gebied. Bos, stukjes hei, boerenland, water en landgoederen wisselen elkaar af. Een mooie combinatie van knooppunten en routebeschrijving. En dan al die prachtige fietspaadjes en weggetjes.....Genoten!!
Door Jan en Willy ter Haar

5 november 2018   

foto
Reactie
Een vijfsterren meer-seizoenen fietstocht. In elk geval ook op een grijze herfstdag een ware "Tour de Luxe". Ik heb nu al zin om deze route in het voorjaar nog eens te fietsen!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"