Rotterdam - heden en verleden

wandelroute - 13 km

Het feit dat de Tweede Wereldoorlog in 2019/2020 75 jaar geleden werd beëindigd was aanleiding voor deze wandeling. Er wordt vaak stilgestaan bij hetgeen terug doet denken aan deze oorlog. Daarnaast is zeker ook aandacht voor unieke bouwwerken die deze moderne stad sieren. Wederopbouw en stadsvernieuwing lopen daarbij in elkaar over.

De route volgt bekende en minder bekende straten. U wandelt via het Oude Noorden naar de Algemene Begraafplaats Crooswijk, waar een aantal oorlogsmonumenten zijn. Via rustige straten en langs de Boezem gaat u daarna naar het centrum. Daar ziet u onder andere een paar staaltjes van de bijzondere architectuur die deze stad rijk is.
Al met al bent u een gezellig dagje uit in de stad.

Praktische informatie

Als u direct na aanvang van de wandeling gebruik wilt maken van horeca neemt u op het station uitgang Centrum. Terug checkt u in en uit met uw OV-chipkaart.
Onderweg komt u langs Museum Kijk-Kubus en het Maritiem Museum Rotterdam.
Neem, als u met uw gps wandelt, deze beschrijving mee voor achtergrondinformatie. Er is een alternatief voor de stadhuistuin die in het weekend gesloten is.

Startpunt Rotterdam - heden en verleden

NS station Rotterdam Centraal
Stationsplein 1
3013 AJ Rotterdam

coördinaten: N51.92440 E4.46944
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en Anne de Wit en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

3 reacties

29 oktober 2023   

foto
Reactie
Rotterdam, een stad die niet overal even mooi is. Maar op de route kom je langs veel interessante plekken. De omgeving van de Markthal is leuk. Vlak bij de binnenstad is het maritieme verleden nog goed te zien.
Door Mieke

13 september 2021   

foto
Reactie
Mooie kennismaking met de (oorlogs)historie, cultuur en architectuur van de havenstad. Goed voor een leerzaam en leuk dagje uit. Kies wat lekkers voor de lunch in de Markthal!
Door Rob

5 april 2019   

foto
Reactie
Genoten van een sprankelende stad die in niets meer lijkt op het naoorlogse gebombardeerde Rotterdam waarin ik mijn prille jeugd doorbracht. Contrasterende architectuur, groene singels, havens, gezellige terrasjes. Ik kom zeker nog een keer terug.
Door Joha van den Honert

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"